AJ 3.H Fričová 4.5. – 7.5. 2020

AJ  3.H – Fričová

4.5. – 7.5. 2020

Prosím  3.H. o toto učivo: Tento týden lekce 24

 

PO – Prosím žáky o prostudování  lekce 24:

LEKCE 24: Slovní zásoba zapsat si do sešitu slovíčka tato slovíčka:

 

HAT [HÉT] – klobouk  

CAP [KEP]čepice

 

Učebnice str. 97 tučně napsané věty ÚSTNĚ –   zkuste si věty anglicky přečíst a přeložit.

Pracovní sešit str. 96 /cv. 1 – nejprve vybarvi obrázek – poté  podle barev, které jsi nakreslil napiš věty anglicky jako v příkladu.

Příklad : This is a house – Toto je dům. (Vybarvila jsem dům modře a střechu červeně) tedy :  It is blue and red. Je modrý a červený.To samé uděláte u kočičky a stromu.

Pracovní sešit: str. 96/cv. 2 bludiště – uprostřed nápis – am :  zkuste tužkou nebo pastelkou najít a spojit jedinou správnou cestu doprostřed v bludišti ke slovu am. (Pokud si pamatujete s čím se pojí AM budete hned vědět s čím spojit…) (Nápověda – učebnice str. 84/9)

 

 

ČT –

LEKCE 24:  Učebnice str. 98  POUZE tučně napsané věty ÚSTNĚ –  zkuste si věty anglicky přečíst a přeložit.

(V případě zájmu můžete zkusit jinou verzi – Věty si přečtěte a pak dle těchto vět zkuste do sešitu školní nakreslit a správně vybarvit obrázky.)( Nechávám  zcela na vaší volbě, zda chcete vypracovat stranu jen ústně či kreslit a vybarvovat dle překladu vět).

 

Pracovní sešit: str. 97/ pokrač. cv. 2 – bludiště uprostřed nápis are:  zkuste tužkou nebo pastelkou najít a spojit jedinou správnou cestu doprostřed v bludišti ke slovu are. (Pokud si pamatujete s čím se pojí ARE budete hned vědět s čím spojit….) (Nápověda – učebnice str. 84/9)

 Pracovní sešit: str. 97/pokrač. cv. 2 bludiště – uprostřed nápis –is :  zkuste tužkou nebo pastelkou najít a spojit jedinou správnou cestu doprostřed v bludišti ke slovu is. (Pokud si pamatujete s čím se pojí IS budete hned vědět s čím spojit….) (Nápověda – učebnice str. 84/9)

 

 

PÁ – máte volno –  8.KVĚTEN

 

Přeji Vám krásné svátky, mějte se hezky a hlavně pevné zdraví

Děkuji Fričová

 

Prosím rodiče,

pokud máte jakýkoliv dotaz, připomínku, či nejasnost ohledně učiva, neváhejte mě prosím kontaktovat na této emailové adrese:

fricova12zs@seznam.cz

Děkuji  Fričová