Robinsoni ze VI. B

V pondělí 15. května se třída VI. B vydala vstříc velkému dobrodružství.

Po cestě lodí (vlakem a autobusem) jsme ztroskotali na pustých ostrovech na místě zvaném Račí hrad u Jesenice. Spolu s námi ztroskotali, pro nás zatím neznámí, šesťáci z pražské základní školy Petřiny – sever.

Úkol byl jasný: jako každý trosečník jsme si museli postavit přístřešek, obstarat vodu a jídlo, vykřesat oheň a také zajistit materiál a následně z něj vyrobit loď k odplutí zpět do civilizace.

To vše samozřejmě jen „jako“, prostřednictvím her, úkolů a nejrůznějších soutěží. Ostrovů bylo celkem pět, každý měl své jméno (např. Lidi, Tramtárie ad.) a my jsme každý den soutěžili za jeden z nich, pokaždé s jinými kamarády. To bylo fajn, protože jsme se postupně s každým poznali a na konci týdne už z nás byli opravdoví kamarádi.

Hráli jsme běhací srabble, stavěli přístřešky v lese, objevovali zeměpisná „nej“, prolézali pavoučí sítí, vydali jsme se na dalekou cestu za pokladem, nebáli se tmy nebo v noci hledali oheň. Zkrátka každý den byl plný nejrůznějších aktivit. Při tom všem jsme utužovali a navazovali nová přátelství, na jejichž památku jsme si poslední večer vytvořili trika s podpisy a milými vzkazy. Každý večer jsme kreslili část vlajky daného ostrova a také měli prostor být pouze se svojí třídou a ohlédnout se za tím, jak se komu daný den vydařil, koho by kdo za co pochválil a co v něm celý den zanechal.

K tomu všemu jsme měli perfektní jídelní servis, s ranním švédským stolem, báječnými obědy a svačinami a teplými večeřemi.

Odvezli jsme si spoustu zážitků a už víme, že nejsme pouze třída VI. B, ale jsme pevný kolektiv, ve kterém si umíme pomáhat, povzbuzovat, tolerovat a spolupracovat.

běhací scrabble

Robinsoni

VI. B Brjanská

stavba přístřešků

tvoříme vlajku

důvěra

pavoučí síť

památeční trika

foukaná