Erasmus + Návštěva a workshopy v Čechách

 

 

 

 

Na začátku listopadu se do naší školy přijeli podívat učitelé za našich partnerských školy. Dvě učitelky z Řecka, tři z Litvy a tři učitelé z Turecka. Jsem rádi, že jsme návštěvu zvládli ještě před zhoršením situace, přesto jsme naše návštěvníky požádali, aby dodržovali přísnější hygienická pravidla. Například ve třídě s dětmi byli vždy s nasazeným respirátorem, přestože byli všichni plně očkovaní.

Program jsme pro ně připravili dost nabitý akcemi všeho druhu. Pan ředitel návštěvníky první den oficiálně přivítal a pak už si vzali slovo žáci devátých tříd, kteří představili školu, její učebny a její učitele.

Vyrazili jsme se podívat i do běžných hodiny na prvním i druhém stupni. Cílem bylo ukázat začlenění žáků s podpůrnými opatřeními do výuky v běžných a logopedických třídách a způsoby práce s nimi. Nechyběla ani návštěva hokejového tréninku.

Kromě schůzky koordinátorů jsme zvládli také několik workshopů. Ten nejdelší jsme věnovali práci z žáky s PO, systému péče v ČR a konkrétním příkladům aktivit, které používáme v hodinách. V dalším workshopu jsme se vrhli na online nástroje učitele – Kahoot, Quizlet, Padlet, Learningapps a Plickers. Ukázali jsme si sdílení informací z hodin s pomocí Poznámkového bloku v Teams a na One drive.

Celý pátek jsme strávili společně na části dlouholetého projektu „Velký malý kamarád“ – Listopadové klání. Žáci 9B a 8B si připravili pro kamarády z 2C a 3C dopoledne plné hádanek, výukových a sportovních her. Naši hosté si vyzkoušeli jednotlivé aktivity a měli šanci podívat se, jak projekt vůbec funguje. Naše děti se nenechaly zahanbit a na anglické otázky rády odpovídaly. Někdy i anglicky.

A aby toho nebylo málo, společně jsme se proškolili i v používání mezinárodní platformy eTwinning, na které prezentujeme náš projekt v rámci Evropy.

Zbyla i trocha času na místní projekt Draví ptáci na Velké Dobré a návštěvu Muzea Věžáků, které je nedílnou součástí našeho projektu.

Ještě jednou bychom rádi poděkovali žákům a rodičům, kteří připravili neuvěřitelnou hostinu. Moc nás mrzí, že jsme se kvůli Covidu nemohli sejít se všemi osobně.

Od našich partnerů máme vyřídit poděkování. Návštěva je nadchla, stejně jako většina aktivit, které absolvovali. A to jídlo……!