3.B Učivo 22.-30. 6.

Zdravím mílí žáci a rodiče,

je před námi posledních sedm dní školní docházky a pak už hurá prázdniny. Určitě se všichni těšíte. Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří vzorně plnili úkoly a velké díky rodičům a prarodičům za výbornou spolupráci. Někteří si ty prázdniny prodloužili a nespolupracovali vůbec. Vzhledem k tomu, že si většina z vás kufříky a ostatní věci vyzvedli v minulých dnech a zbylo tam jen opravdu málo kufříků, ruším následující středu, kdy jsme si měli tyto věci předat. Těch zbylých pár předám dětem při vydávání vysvědčení. Nezapomeňte prosím všichni donést žákovské knížky v den vysvědčení a čestné prohlášení. V tento den budu také vracet dětem odevzdané úkoly ke kontrole.

Důležité informace k školní družině:

– do ŠD přihlašujete dítě každý školní rok znovu, nepostupuje
automaticky
– přednost mají děti zaměstnaných rodičů, 1.- 4.třída
– pro příští rok se podávají přihlášky – osobně do kanceláře,
elektronicky nebo poštou
– termín podání přihlášek je pouze ve dnech 19.-27.srpna 2020
– formulář přihlášky je na stránkách školy: www.12zskladno
– je oboustranný, vyplňte pozorně
– přihlášky podané po 27.8. nebudou přijímány

Český jazyk: 

Vše jsme zvládli, takže už jen dopracujte cvičení v pracovních sešitech. Věnujte se ještě poslední kapitole „slovesa“ – zvratná slovesa, infinitiv, jednoduchý a složený tvar a určování osoby, čísla a času. Kdo všechno chápe dobře a nechce se nudit, koukněte na pády podstatných jmen. Ty jsme už vynechali, ale určitě si tím ulehčíte začátek dalšího školního roku – dobrovolné.

Procvičujte:

vyjmenovaná slova + předpony VY, VÝ

slovní druhy – 10 druhů – vyjmenovat je. Nejvíce se věnujte podstatným jménům (rod, číslo) a slovesa (osoba, číslo, čas). Dále zájmena – ukazovací, osobní, přivlastňovací a předložky a spojky. Pracovní sešit jsme zvládli celý vyplnit, pracujte tedy s učebnicí.

Nezapomínejte na čtení a zkuste napsat občas nějaké vyprávění, dopis. Myslete na vaše časté chyby: jaké je písmeno na začátku věty, že věta je něčím ukončena. jaké písmeno se píše ve vlastních podstatných jménech, před spojkami se píše čárka nebo věty odděluje pouze samotná čárka a na tvrdé a měkké souhlásky.

——————————————————————————————————————————————————————-

Matematika: Také dopracujte cvičení v pracovním sešitě

-pamětné + – do 1000

-písemné + – do 1000

-malá násobilka (umět vyjmenovat násobky)

-dělení a násobení mimo obor

-dělení se zbytkem

-násobení a dělení 10, 100 (přidáváme a ubíráme 0)

-jednotky hmotnosti, objemu, délky

-zopakujte si i geometrii – úsečka, přímka, útvary v rovině (čtverec, obdélník, trojúhelník) a tělesa

——————————————————————————————————————————————————————-

Člověk a jeho svět:

Zbývá poslední látka HOUBY a pak už jen opakování. Nakreslete houbu=plodnice z učebnice do sešitu, popište ji podle obrázku a přečtěte si celou kapitolu. Poté vypracujte opakování.  Pozorujte léto, jak vše kvete, jaké plody vidíme kolem sebe, stromy listnaté i jehličnaté a keře, pozor na ty jedovaté-vraní oko čtyřlisté a rulík zlomocný. Zkuste pojmenovávat květiny na louce a bylinky.

——————————————————————————————————————————————————————-

 Anglický jazyk: 

Probrali jsme úplně všechno i pracovní sešit máme celý vypracovaný. Věnujte se opakování, hlavně slovní zásobě, ať můžete tvořit krátké věty. Máte CD, můžete si občas i zazpívat anglickou píseň.

Opakování platí až do 30.6., už mi nic neposílejte. K procvičování využijte i webových stránek, které jsem tu několikrát zmiňovala ke všem předmětům. Pěkný deštivý víkend, mějte se hezky. Křivánková