3.C Učivo 6.4.-8.4.2020

Dobrý den,
posílám úkoly na krátký velikonoční týden .  Příští týden zase začneme přidávat, tak odpočívejte . Procvičovat učivo můžete na všech webech, které jsem doporučovala v minulých týdnech.
 
ČJ 
čítanka 88,89Čteme s porozuměním každý den str.81 (děti udělají samostatně, pak jim říkejte správné odpovědi, děti si samostatně opraví ) správné odpovědi pro vás ;-) 1B, 2A, 3A + Kočka běžela. Pokud je to správně, napíší si 1.
Písanka str.19
ČJ pravopisné pětiminutovky (ZAJÍC – zelený) str.44; vytvořit si A4 přehled PŘÍDAVNÁ JMÉNA (vlastnosti osob, zvířat, věcí- ptáme se – jaký, který, čí)
M učebnice str.92; písemně str.92/4 (do sešitu nebo na papír) – děti by měly znát, již jsem si ve škole ukazovali. např.5 x 60 = 300; nemusíte přes rozklad, stačí jednou barvou napsat  5x6a nulu jinou barvou = 300. Pokud bude problém, napište, nakreslím a vyfotím vám postup do whatsapp skupiny. PS 30/4
PRV (ČaS)- pošlu zase nějaký kvíz ;-) + Velikonoční kouzlení  – pracovní listy (přiloženy v e-mailu)  pouze, kdo chce, POVINNÉ je na papír napsat, jak se říká jednotlivým dnům ve velikonočním týdnu, nakreslit velikonoční symboly,  přečíst si o tradicích spojených s Velikonocemi. V příloze e-mailu posílám i Velikonoční dobble (skvělá hra k vytištění, cvičí se tím postřeh, výslovnost, rozvoj slovní zásoby, rychlost,…) a dá se hrát i v jednom, děti si měří čas, za jak dlouho balíček karet přeříkaly, ale ve více lidech je to větší zábava.
AJ Velikonoce
https://www.youtube.com/watch?v=wF-1TojnzUg     Velikonoce se Stevem z WOW English
Interaktivní pracovní list  – kliknete na start, vybarvujete podle instrukcí (namočíte štětec a dotknete se místa na omalovánkách, které je označeno štětcem)
Velikonoce slovíčka – jen ústně, ale projděte si je. Je tam namluvená i výslovnost. 
nebo slovíčka na youtube jako video
Procvičujte ústně slovní zásobu v učebnice na str. 104-105
Na velikonoční dny vyhlašuji soutěž – viz. příloha e-mailu  „Proti nudě“- pokud splníš vybarvi nápis. Pokud nemáte tiskárnu, stačí, když zapíšete na papír aktivitu, kterou jste dělali. Pokud nemáte doma modelínu (plastelínu) počítá se do toho i práce s těstem ;-) (mazanec, jidášky, perníčky,…)
Přeji krásné Velikonoce a hlavně všem zdraví.
Martina Miškovská