Erasmus Days 11.10.2019

  Projekty z programu Erasmus + financované z fondů Evropské unie realizujeme na naší škole již pátým rokem. Letos jsme se rozhodli připojit se k celoevropské akci Erasmus Days (více informací naleznete zde)

Každá škola si projektový den organizuje jinak. My se rozhodli podpořit zároveň i dlouhodobý vnitroškolní projekt Velký-malý kamarád a dát příležitost zazářit našim osmákům a deváťákům. V pátek 11.10.2019 budou mít pro naše prvňáčky, druháčky a třeťáčky připravené soutěžní disciplíny s tématikou členských států Evropské unie. A bude to frmol! Přes třicet stanovišť a téměř půlka školy se sejde na školních sportovištích. Stanoviště budou nejen sportovní, ale i vědomoství, dovednostní, nebo prostě jen tak, pro zábavu. Ceny máme, získali jsme je od naší národní agentury DZS.

Zahálet nebudou ani ostatní žáci školy. Společně s třídními učiteli absolvují celodenní projekt. Aby vše bylo spravedlivé, zástupci tříd si rozlosují jednotlivé státy.

Pro příznivce kvízů jsme vytvořili krátký KAHOOT s otázkami o zvycích našich sousedů. Pokud si jej chcete zahrát, v aplikaci KAHOOT vyhledejte veřejný kvíz Napříč Evropou – Pravda nebo lež?

Chcete se přijít podívat, jak právě ti vaši školáci Erasmus days prožívají? Nahlašte předem svou účast třídní učitelce vaší ratolesti, bez předchozího ohlášení vás do areálu pustit nemůžeme. Jde nám o bezpečí vašich dětí.

Akce na sportovištích začne kolem deváté hodiny a skončí kolem dvanácté. Přece jen musíme všechno připravit a pak také uklidit.

V rámci akce se můžete informovat i o proběhlých, probíhajících nebo plánovaných projektech Erasmu+ na naší škole.

Držme si palce nejen Erasmus Days, ale i dalším mezinárodním projektům, které bychom rádi uskutečnili. Konkurence je veliká, ale my a naši žáci to hned tak nevzdáme!