3.C Den plný pokusů

V pátek před jarními prázdninami jsme si užili „Den plný pokusů“. Zkoumali jsme, co všechno umí voda. Nejprve jsme vytvářeli mlhu (zkoumali jsme všechna skupenství vody). V druhém pokusu se z nás stali kouzelníci, kteří dokázali položit minci na vodu a ona neklesla na dno. Veselým pokusem byly skákající rozinky ve vodě. Paní asistentka nezůstala pozadu a na rozdíl od paní učitelky udržela vodu ve skleničce přikrytou jen papírem. Dětem se zase podařil udělat „kopeček“ vody a zkoumat tak povrchové napětí vody. A co teprve udělá potravinářské barvivo v mléce? Když do mléka s potravinářským barvivem paní asistentka kápla tajemnou fialovou tekutinu – to byly čáry. 🙂 Na některé pokusy jsme museli počkat – 3 skleničky na okně.

Zelený a červený déšť padající z mraku pěny na holení se nám také zalíbil. Velkým překvapením bylo míchání oleje a vody a kouzla se solí. Také jsme vyzkoušeli, co všechno na vodě plave a proč. A proč se lodě na vodě nepotopí, i když jsou ze železa.

Poslední hodinu nás čekalo stavění z LEGO kostek. Krokodýla jsme sice nedostavěli, ale po prázdninách ho zkusíme naprogramovat :-). To budete koukat.