PŘÍPRAVNÁ MEZINÁRODNÍ KONFERENCE K PROJEKTU ERASMUS+

Ve dnech 21.1. – 24.1.2016 organizovala ZŠ Kladno, Brjanská mezinárodní konferenci učitelů v penzionu U Svatého Prokopa ve Středoklukách s cílem vytvořit společný projekt pro Erasmus+ KA2 (Mobility pedagogů a žáků).

Pracovního setkání se zúčastnili ředitelé škol a koordinátoři projektu z České republiky, Norska, Dánska, Portugalska, Francie, Irska a Rumunska. Pomocí IT techniky se také zapojili do příprav učitelé ze Španělska, Litvy, Velké Británie, Turecka, Finska, Itálie a Estonska. Vzhledem k množství zapojených škol bylo nutné vytvořit několik pracovních skupin podle výukových preferencí daných škol. Prvním tématem se stalo zapojení ICT do výuky. Druhé téma se zaměřilo na další vzdělávání žáků spojené s prevencí předčasného ukončování jejich vzdělávání.

Naše škola se zapojila do projektu ICT „Past Generation, New Inovation“ společně s Irskem, Norskem, Velkou Británií a Španělskem.

Velký dík patří všem, kteří se podíleli na organizaci celé akce. Přípravný a organizační tým tvořili: Vladimír Dufek, Ivana Mánková, Libuše Netušilová a Petr Mánek. V pracovním týmu byli: Jiří Bajer, Pavlína Lechnýřová, Jana Matějková, Martina Miškovská a Kristýna Sladká. Poděkování patří taktéž naší partnerské škole 3. ZŠ Chomutov, která přispěla svými bohatými zkušenostmi s evropskými projekty, tedy panu Miloslavu Honsovi (ředitel školy) a slečně Lindě Ševčíkové.