Krabice od bot …

Blíží se advent a s ním období, kdy jsou srdce dokořán a ochota pomáhat je větší než kdykoliv jindy. Naši žáci se svými učiteli dokázali už na podzim, že jim těžké osudy ostatních nejsou lhostejné, když se s vervou sobě vlastní pustili do akce Pomáhej s Terribearem. Na začátku adventu se třídy zarovnají krabicemi od bot. Žáci se rozhodli zapojit do 13. ročníku charitativní sbírky dárků pro děti v nouzi- Krabice od bot

V současné chvíli probíhají ve třídách bouřlivé diskuze o tom, jakému dítěti dárky pořídit … má to být kluk, nebo radši holka? Teenager, nebo miminko? Poté nastane období neméně náročnějších debat – co by si asi námi vybrané dítě přálo? Udělal by mi takový dárek taky radost? …Vrcholem pak bude nelehký úkol – jak to všechno, co jsme vymysleli a nakoupili nacpat do něčeho tak malého, jako je krabice od bot???

Jsem na naše žáky nesmírně pyšná, protože přestože je akce zcela dobrovolná, zmizely rezervace, které jsme jako škola udělali, během jednoho dne a další třídy se hlásí, že si rezervaci další krabice udělaly samy.

A jak to všechno dopadne? Uvidíme po 1. prosinci, kdy se všechny krabice sejdou v naší sborovně a budou odvezeny na sběrné místo. O výsledek se s Vámi rádi podělíme, sledujte naše webové stránky, Facebook a Instagram.

Mgr. Petra Hejkalová, ředitelka školy