Matematika 6.B, 6.H, 7.A, 7.B, 9.A – poděkování dětem a rodičům

Dobrý den všem,

Chtěl bych vám všem alespoň touto formou poděkovat za spolupráci během uplynulých více než tří měsíců distanční výuky matematiky.

Byla to úplně nová věc jak pro mě, tak pro vás, nikdo z nás na ní nebyl připravený. Museli jsme se s danou situací poprat každý, jak uměl, řadu nových věcí se učit za pochodu.

Určitě si vzpomínáte na první dny, kdy jsme společně museli kromě nastavení základních pravidel, vyřešit spoustu zejména technických a formálních věcí, co a jak dělat, co posílat, jak posílat, v jakém formátu, jak je důležité dodržovat termíny, jak vyplňovat online testy…

Ti, co se mnou měli pravidelnou online výuku po Skypu, si někdy dokonce museli pořídit notebook nebo tablet, pořídit kameru, založit Skype, museli jsme se na Skypu najít :-), řešit potíže s připojením…

Každopádně po těch třech měsících musím říct, že jsme společně udělali opravdu obrovský kus práce. V každé třídě a s každým z vás byla spolupráce trochu, někdy dost, jiná. Nemá cenu si nalhávat, že vše bylo bez problémů, nebylo. Věřím, že jak některé děti, tak zejména rodiče, když viděli ode mě mail, SMS zprávu, WhatsApp zprávu nebo telefonát, určitě si často říkali: „Jéžiši už zase, co zas ten můj mazánek nesplnil, neposlal, prošvihl, co zase neudělal… Určitě si rádi ode mě odpočinete. 🙂  Na druhou stranu bych určitě rád poděkoval spoustě dětí a řadě rodičů za perfektní spolupráci, stejně tak za povzbuzující, optimistické a pozitivní reakce na výuku matematiky.

Byla to neskutečná dřina, ale můžu s klidným svědomím říct, že jsme vše společně zvládli velmi dobře, naučili se asi maximum možného a věřím, že v září už vše jen stručně zopakujeme a budeme moct plynule navázat na učivo dalšího ročníku.

Ještě jednou tedy všem děkuji za spolupráci, přeju perfektní prázdniny dětem, klidnou a bezproblémovou dovolenou rodičům a v září se budu těšit.

J. Bajer