VV 6B ÚT 16.6.2020

Nezapomeňte, jsme vám k dispozici na rady a porady na e-mailu zslechnyrova@gmail.com, najdete mě i na FB a když budete potřebovat, domluvíme termín a můžeme se slyšet/vidět přes Skype (najdete mě tam jako LechnyrovaP 6B). Jestli používáte jiné platformy, přes které chcete komunikovat, dejte mi vědět.

Všechny práce z VV v červnu jsou dobrovolné. Mám dost podkladů pro vaše hodnocení. Takže výtvarku dělat můžete, ale nemusíte.
Ale aby bylo jasno, pokud jste ještě nedodali nějakou práci z března – dubna, té vás nezbavuji a máte povinnost ji udělat!

Američané už zase létají do vesmírů z Ameriky a ne z Ruska. Víte, že se do roku 2024 chtějí vrátit i na Měsíc? A nějakou dobu se tam zdržet? Tím myslím to, že chtějí na měsíci vytvořit stálou základnu. A naprosto vážně se plánuje cesta člověka na Mars. Vás to asi netankuje, ale já jsem nadšená a u startu SpaceX jsem seděla přes dvě hodiny a koukala na přímý přenos. A když ho zrušili, tak jsem v sobotu koukala další dvě hodiny na druhý pokus. A pak na přistání i mezinárodní vesmírné stanice. Takže já jsem nadšená.
Vaší dobrovolnou prací je nakreslit a poslat mi do maila, jak si představujete, že by mohla vypadat základny na Měsíci. Bude na povrchu nebo pod zemí. Třeba bude mít skleník a kde bude brát energii? Jak bude vypadat přistávací dráha? Budou tam antény pro spojení se zemí? A co garáž pro měsíční vozítko? …