Přírodopis 9. A (týden 8. 6. – 12. 6. 2020)

Přeji všem příjemný  a dobrý den,

doufám, že se Vám všem daří dobře, jste v pořádku a máte dobrou náladu. Nejdříve mi dovolte prosím krátkou informaci. Pro všechny  nadále platí distanční způsob výuky, a to i přes fakt, že k 5. 6. 2020 byla ukončena dobrovolná docházka žáků devátých tříd do školy. Nyní již k tomu, co jsme se učili minulý týden a zároveň budeme pokračovat i v tomto týdnu.

Naším tématem byl vývoj člověka, vývojové teorie, řazení člověka do systému. V rámci opakování a shrnutí tohoto tématu zhlédněte na níže uvedeném odkazu videoukázku… Zároveň k ucelení a shrnutí základních informací k tomuto tématu naleznete v sekci studijní materiály (odkaz níže). Ty si můžete vytisknout a založit, nebo si podle nich vytvořit svůj vlastní zápis tak, jak jsme zvyklí, respektive můžete využít Vaší literatury k této kapitole – strana 62 až 67.

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/mod/videotime/view.php?id=4054

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/course/view.php?id=670

Dále se tento týden podíváme na téma rozmanitost organismů, organismy a prostředí, rozmanitost ekosystémů. Vezměte si prosím sešit, tato tři témata si do sešitu nadepište a v rámci opakování se pokuste objasnit následující pojmy: cizokrajné ekosystémy, biodiverzita, endemit, ekologie, ekosystém, přírodní společenstvo, tundra, tajga, pampy, prérie, savana, step. Posledním Vaším úkolem bude zhlédnout dokument o cizokrajných ekosystémech, je to připomenutí témat sedmého a osmého ročníku v předmětech přírodopis a zeměpis.

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/mod/videotime/view.php?id=4451

A to je pro tento týden vše, přeji Vám krásné dny a hodně zdraví. S pozdravem Martin Čibera