Přírodopis 8. B, 8. H (týden 27. 4. – 1. 5. 2020)

Dobrý den, tak čas nám opravdu plyne raketovou rychlostí. Tento týden se již přehoupneme do jednoho z nejkrásnějších a nejbarevnějších měsíců  v roce, do měsíce května. Počasí nám přeje,  tak doufám, že máte dobrou náladu, v rámci možností chodíte ven a všichni se těšíte pevnému zdraví. Tento týden nás čeká výuka o jeden den kratší, protože v pátek 1. 5. je státní svátek.

Minulý týden jsme pracovali na tématu strava, stravovací a pohybové návyky. Vaším úkolem bylo zaznamenávat si svůj denní kalorický příjem a pokusit se zjistit energetickou hodnotu potravin, které konzumujete. Podrobnější informace viz zápis z minulého týdne. Tento týden si vyzkoušíme výpočet tzv. BMI indexu. Opět je to jen pro Vaši potřebu a výsledky jsou opravdu orientační!!! A nezakládají skutečná stav Vaší tělesné kondice. Jedná se pouze o představu… Nikoli závazné výsledky, ty Vám může stanovit pouze lékař, popřípadě výživový specialista. Jak provést celý postup uvidíte níže v odkazu. Vše, co je k tomu potřeba je osobní digitální váha, metr a kalkulačka. Vaše „výsledky“ si pak můžete porovnat podle tabulky v zadání. Znovu opakuji, že se jedná jen o orientační výsledky, které jsou zkresleny řadou faktorů (věk, pohlaví apod.)

Pokud máte možnost, tak si také vytiskněte z odkazu zápis z této kapitoly, pokud ne, nevadí stačí udělat stručný zápis do Vašich sešitů. No a to je celé. S přáním hezkého dne a celého týdne Martin Čibera

Dostupné z: vyukazsjarose.cz

Trávicí soustava