Dějepis 8. A (20. – 24. 4.)

Od tohoto týdne nastává změna. Nyní mi budete ke konci každého týdne posílat vypracované veškeré úkoly, tabulky atd., co Vám zadám. Termín budete mít vždy do neděle do 20:00. Každému potvrdím (odpovím na e-mail), že mi e-mail přišel a následně v pondělí (následující týden) každému, kdo mi úkol poslal, zašlu správné řešení všech úkolů z daného týdne. Veškerou svou práci (to znamená, že úplně vše,  co jste daný týden dělali) mi budete posílat pomocí příloh na můj e-mail burant@12zskladno.cz, případně do zpráv na facebooku, nechám to čistě na Vás.

20. 4. + 22. 4.

Nadpisy: Národní obrození – osmisměrka a úvod do národního obrození

Jelikož jsem toho pro Vás připravil více, obě hodiny jsem spojil, protože netuším, jak Vám to bude vycházet, proto na tento týden máte tyto práce:

Před Vámi je následující úkol – osmisměrka Národní obrození – osmisměrka. Tuto osmisměrku si vytiskněte a nalepte/přepište do sešitu, následně pastelkami vyškrtejte slova, která tam najdete. Z písmen, která tam zbydou, vytvoříte příjmení tří lidí, která doplníte k jménům níže.

 

Josef…………………………………………………………………………………

 

Josef…………………………………………………………………………………

 

František……………………………………………………………………………

 

Pokud už jste našli správná příjmení, ke každé této osobě mi najděte 3-4 důležité informace (na internetu) a ty si napište do svého sešitu.

 

Než se vrhnete na práci s učebnicí, pusťte si video https://www.youtube.com/watch?v=–6U9WHODok&t=1s a odpovězte na následující otázky:

  1. Kdo napsal Česko-německý slovník? 
  2. Kde se na začátku národního obrození zachovávala čeština? Na venkově, nebo ve městech? 
  3. Jaké dva rukopisy jsou v daném videu zmíněny? Předem říkám, že tyto rukopisy jsou falešné.
  4. Co myslíte, slavily snahy obrozenců úspěch? Ano/ne?