ČJ 6H 20. 4.- 24. 4.- PROSÍM RODIČE, ABY SI PŘEČETLI

Vážení rodiče, zdravím kluci.

Tentokrát čtěte VELMI POZORNĚ. Určitě jste zaregistrovali rozhodnutí, že do konce června už se do školy nepodíváte. Vzhledem k tomu je třeba upravit vaši domácí výuku z českého jazyka tak, abych viděla HNED, jak vám práce jde od ruky. Můj původní plán (který by platil v případě, kdy by nás pustili do školy) byl, že společně projdeme vaši práci, opravíme, dovysvětlíme po návratu do školy. To bohužel nepůjde. Takže postup bude následující- dále budete pracovat jako dosud, a to především z učebnice. Mimoto vám ale budu vkládat dokumenty ve Wordu, které budou doplňovat to, co v učebnici není (nebo to nevyhovuje našim potřebám). Ideálně (pokud to je možné) si ten dokument vytisknete a vyplníte, založíte do našich desek. Pokud to nejde, NEOPISUJETE, píšete si na papír pouze odpovědi a opět založíte do desek. U některých dokumentů bude napsáno POSLAT. Takové dokumenty doplníte přímo v počítači do zadání a pošlete mi zpět na známou mailovou adresu: hejkal12zs@seznam.cz.

Nemusíte se ničeho bát, nejde o známky, jde o to, abych viděla, jak vám co jde a podle toho dále upravovala zadání práce na další týdny. Vím, že to máte těžké, je to náročné, dlouhé … Ale vy jste bojovníci! Dělejte poctivě každý den, jinak se vám bude práce hromadit a pak  se z toho budete hroutit. Zbytečně. Není toho tolik, abyste to nezvládli. Držím palce.

Zadání na následující týden.

Pondělí: Do sešitu číslo zápisu (dohledejte si, ať vám to navazuje), nadpis ČÍSLOVKY. Zápis str. 65/ červený rámeček.

Cvičení: Číslovky určité a neurčité (vytiskni, vyplň, vlož do desek NEBO namaluj si tabulku na papír, vyplň, vlož si do desek)

Úterý: Do sešitu pokračuj v zápisu ze včerejška. Učebnice 65/ tabulka „Druhy číslovek“. 66/ červený rámeček.

Cvičení: učebnice 66/ 1 vymysli podle vzoru příklady vět s použitím zadané číslovky. U každého druhu stačí jedna věta. Piš do sešitu.

Středa: Do sešitu pokračuj v zápisu. Učebnice 67/ červený text. 68/ skloňování číslovek 5- 99, 100, 1000, milion, miliarda (výpisky). + informace, které najdeš zde: Zápis.

Cvičení: Do sešitu. Zapiš číslovky slovy: 46, 89, 13, 130, 268, 999, 1057

Pátek: Vypracuj pracovní list a POŠLI Diktáty a testy 1- Cařihrad.

 

Nově přidáme kontrolu, že něco málo čtete. Nebudu vám zadávat jednotnou knihu, protože by teď byl problém ji sehnat. Takže si každý týden přečtete- 1 článek nebo kapitolu v knize nebo komiks nebo časopis nebo kousek encyklopedie … cokoliv si vyberete(neberu články typu Super.cz, ale klidně sportovní události, události ve světě, doma …). Udělejte kdykoliv v průběhu týdne.

Vyplníte čtenářský list a POŠLETE (termín je vždy do pátku toho daného týdne). Čtenářský list.

 

Vše. Pokud budou dotazy, pište na mail.

Shrnuji- v pátek 24. 4. budu mít od všech 2 e-maily (nebo jeden e-mail se dvěma přílohami). Jeden bude obsahovat pracovní list z pátku, druhý bude obsahovat vyplněný čtenářský list.

Hejkalová