Přírodopis 7. B (týden 30. 3. – 3. 4. 2020)

Dobrý den,

doufám, že se Vám všem daří velmi dobře, vím, není to jednoduchá (nová) situace pro Vás ani pro nás jako učitele. Znovu chci připomenout… Pokud by měl být s některým tématem, který zrovna opakujeme, respektive probíráme problém, nic hrozného se neděje. Pokud by bylo opravdu něco zásadního (co prostě nezvládáte), téma vynechejte, poznamenejte si problematické úlohy, úkoly a vše spolu (jak to bude možné) doděláme, doplníme. Samozřejmě to neznamená, že v kolonce splněných úkolů z Vaší strany bude nula… A teď k práci, která nás čeká následující týden.

 

 

  1. hodina

Minulý týden jsme začali pracovat na tématu Stavba a činnost těl organismů. Základem každého živého organismu je buňka. Vaším prvním úkolem je zhlédnout (pokud máte tu možnost) díl č. 17 Pasteur a mikroorganismy v rámci seriálu Byl jednou jeden vynálezce. Pro zhlédnutí stačí do internetového prohlížeče zadat výše uvedené a neměl by být problém. Mimo jiné zde najdete odpovědi na úkoly z předchozího týdne. V jakých vědních oborech lidské činnosti můžeme dnes mikroskop využívat? Jak se jmenují nejdokonalejší mikroskopy světa? Následně si do sešitu udělejte krátký zápis ze strany 12 Buňka.

2. hodina

Podle zadání doplň pracovní list. Pouze v případě, že jej můžeš vytisknout. Po vyplnění jej můžeš vlepit do školního sešitu. Pokud tuto možnost nemáš, využij Vaší učebnice (strana 14) a nakresli a popiš obrázek 11 – živočišná a rostlinná buňka. Ze strany 13 pak vypiš názvy jednotlivých organel buňky a stručně jejich funkci. Je zcela jedno, kterou z variant využiješ.

stavba buňky

Převzato z: http://vyuka.zsjarose.cz/index.php?action=lesson_detail&id=237