ČJ 6. A (30. 3. – 3. 4.)

Cvičení/tabulky z jazykové učebnice pište do jazykového sešitu, z čítanky -> do literárního sešitu; ze slohové učebnice -> do slohového sešitu.

30. – 31. 3. – JAZYK

Nadpis: Číslovky – procvičování

Nadpis: Slovesa – úvod

  • první část ke slovesům máte zde -> Slovesa – úvod ; prezentaci + úkol z číslovek jsem Vám dal takto rovnou na dvě hodiny, bude Vám to trvat asi méně než 90 minut, pro zbytek času si opakujte zájmena a druhy číslovek

 1. 4. – SLOH

Nadpis: Vypravování

  • téma máte vypravování a veškeré informace máte v tomto souboru ->Vypravování


2. 4. – JAZYK

Nadpis: Slova – děj, činnost, stav a změnu stavu

  • 71/cv. 3 a, b, c, d
  • slovesa – osoby -> Slovesa – osoby přepsat do jaz. sešitu

 

3. 4. – LITERATURA

Dnes pro Vás nemám žádný úkol, ale dávám Vám možnost hodinu využít k povinné četbě a přípravě čtenářského deníku. Na příští literární hodinu dostanete práci s textem.

Čtenářské deníky

Vzhledem k tomu, že ještě nějaký ten pátek budete doma, přistupuji k náhradnímu řešení. Vaše čtenářské deníky mi budete posílat na e-mail. Stále platí, že máte čas do 31. května, ale pokud už máte nějakou knížku přečtenou, můžete mi ji poslat ve wordu, případně, pokud už ji máte napsanou ručně, stačí mi papír vyfotit a poslat formou přílohy na mou e-mailovou adresu burant@12zskladno.cz
Předem říkám, je to práce, která je určená pro Vás a ne pro rodiče. Pokud zjistím, že se práce z větší části skládá hlavně z internetu, budu takovou práci hodnotit známkou 5.
Ve Vašich prací nemusí být žádné složitosti. Práce by měla být minimálně na 1 A5 (nejlépe 1,5 A5). Autor, název knihy. O čem kniha je (svými slovy) a na závěr (cca 5-7 řádků) napište, co se Vám na knize líbilo/nelíbilo atd. Předem jenom upozorňuji, že seznam knih jste si zapisovala začátkem února. Ze 4 knih jste si měli vybrat 2.

Pokud byste měli nějaké nejasnosti, můžete mě kontaktovat přes e-mail burant@12zskladno.cz.