ČJ 6H PO 16.3. – PÁ 20.3.

Vážení rodiče, zdravím hoši.

Vzhledem k situaci musíme pokračovat s výukou tímto způsobem. Pokyny jsou jednotné, proto látku budu zadávat na týden. Prosím abyste dohlédli, že kluci přípravy poctivě plní, nabízejte jim alternativy (viz spuštěný web ČT a pořady UčíTelka), pokud možno dbejte na to, aby kluci četli (cokoliv jiného než zprávy na Seznamu … knihy, komiksy, časopisy pro děti a mládež, populárně naučné články apod.). Jakékoliv materiály, které máte doma k výuce češtiny (různé publikace na procvičování) klidně zařazujte, ať kluci nevypadnou z nastaveného pracovního rytmu. Není cílem, abychom na ně navalili práci, ale aby neustále oprašovali vědomosti. Kluci sice podle rozvrhu mají češtinu jen 4 hodiny týdně, ale rozepíši jim přípravu na 5 dní- raději méně na jeden den, ale aby pracovali soustavně. Předem děkuji za spolupráci.

V případě dotazů mě můžete kontaktovat na e-mailu: hejkal12zs@seznam.cz

K denní práci budete potřebovat- učebnici (Máme rádi češtinu), sešit na mluvnici, volné listy papíru (A4- jakékoliv… s linkami, bez, kostičky… jak komu vyhovuje), barevné tužky (pastelky, fixy …).

Upozorňuji, že práci budu po návratu do školy kontrolovat. Vybraná cvičení budou i běžně známkována (schválně není řečeno která, aby poctivě pracovali na všem, pozor- neplatí předpoklad, že co je na papíře, budu hodnotit, co je v sešitě, nebudu hodnotit).

Zadání práce PO 16.3.- PÁ 20.3.

Pondělí: uč. 34/ 1, 2, 3, 4, 5, 6- do sešitu

Úterý: uč. 35/ 1- do sešitu, bez zapisování zopakovat tabulky 35/ 2, 35/ 3, uč. 36/ 4- do sešitu

Středa: uč. 41/ úvodní text- vypiš z textu všechna přídavná jména + urči u nich všechny mluvnické kategorie (pád, číslo, rod, vzor+ druh přídavného jména)- do sešitu, uč. 42/ 5- na papír (nahoru napsat jako nadpis jedničku- jako že se jedná o první papír), uč. 42/ 6 a, b- na stejný papír- pomůže vám tabulka na str. 42 nebo sešit

Čtvrtek: uč. 44/ 3 a- do sešitu, uč. 44/ 4- do sešitu, uč. 45/ 5- do sešitu

Pátek: uč. 44/ 3 b- do sešitu, uč. 45/ 6- do sešitu, uč. 45/ 7- do sešitu

 

Pro tento týden vše.

Hejkalová