4.A PLÁN UČIVA 16.3. – 20.3.2020

Plán učiva 16.3.– 20.3.2020

Vážení rodiče, milí žáci, vzhledem k výjimečné situaci budeme muset zvládat výuku přes tyto stránky, než se opět vrátíme do normálního chodu a do školních lavic. Držím vám všem palce a na všechny už se moc těším. Jelikož nám nevyjde NOC S ANDERSENEM 27.3., naplánujeme si jí v nejbližším možném termínu a pořádně si ji užijeme a zazpíváme naši zamilovanou píseň „Srdce nehasnou“.

Vzhledem k tomu, že většina sešitů zůstala ve škole, poprosím vás, abyste využili ty, které máte doma, popřípadě vypracovávali úlohy na volné papíry a dávali si je do desek. Nezapomeňte, prosím, vždy napsat předmět, datum a cvičení, abychom se ve všem potom vyznali. Nebudete dostávat úkoly z HV, TČ a TV, což samozřejmě neznamená, že si nemůžete něco veselého zazpívat a něco hezkého si vyrobit a namalovat.:-)

ČJ  JV – PROCVIČOVAT STÁLE PODSTATNÁ JMÉNA, určování pádu, čísla , rodu a vzoru,  všechny rody!!! … učebnice str. 96, cvičení 1 a 2 napsat, procvičovat i stranu 94

L – do 26.3. jste si měli vypracovat čtenářský list na knížku od H. CH. Andersena, pokud ji ještě nemáte, tak si jí prosím vypište a namalujte ke knížce obrázek na  A4. A můžete začít číst novou knížku, podle vlastního výběru, která vás bude bavit. I když jsou zavřené knihovny, dají se zdarma stáhnout knihy online, dole na stránce vám pošlu odkazy na stránky, kde si budete moci učivo procvičovat. Na you tube vám některé věci i vysvětlí.

PS – str. 56

M – procvičovat písemné sčítání a odčítání, dělení, písemné násobení dvojciferným činitelem, procvičovat slovní úlohy!! Uč. Str. 15, cv. 2, 3,4,    str, 16, cv. 6

PS II.DÍL – str. 9

ČS – Vznik českého státu, vláda přemyslovských knížat, str. 16, 17 – prosím udělejte si z článku výpisky důležitých osobností a jejich činů. Za výpisky namalujte obrázek toho, co vás zaujalo. Podívejte se i na dokument na you tube.

https://www.youtube.com/watch?v=9sgPb5ln5Sk

 

 

PŘÍRODOVĚDA – LES  – druhy a patra lesa – str. 29 někdo budete mít možná na jiné stránce, podle stáří učebnice, udělejte si,  prosím, také výpisky a namalujte obrázek pater lesa.

https://www.youtube.com/watch?v=Bem_DoIeAZc

https://www.youtube.com/watch?v=QmLDvngPSqU

AJ – p. uč. Křivánková

Do slovníčku dopsat lekci 11 + str. 96,97 fráze nahoře, uč. Str. 94 – přepsat do sešitu AJ školní sv2 + doplň eat nebo drink (DU) … pokud nemáte uvedené sešity, napište do toho, který máte nebo na papír.

Uč. Str.95 v š edém rámečku zopakovat slova v množném čísle, jak je poznám (přidám s na konci slova) – slovně

Toys – zopakování otázky where – do sešitu přepsat otázky a odpovědi + přeložit

PS str. 85/doplit celé

Kontrola po skončení karantény, pouze poslední úkol prosím o foto a zaslání na můj email pro zpětnou vazbu hodnocení do 20.3. email stranska.maruska@seznam.cz

PANÍ UČITELKA WALZOVÁ BUDE DÁVAT ÚKOLY Z AJ samostatně na stránky školy!!!

Stránky, na kterých je možné učivo procvičovat

. https://drmatika.cz/register/urovne-clenstvi/?fbclid=IwAR2EqG-UPcJl2vX6f3YFdjcl2dO_9fUBtRxVq82mM54Z2gtv_s0cGQUP58w

http://www.rysava.websnadno.cz/

https://skolakov.eu/