Matematika 8.A,B,H – 22.-26.6.2020

Moji milí,

 

dnešní informace určitě všichni uvítáte s nadšením. Důvod? Jsou totiž pro letošní školní rok poslední. Všechny předchozí úkoly, které jste jistě pečlivě – jak je vaším dobrým zvykem – plnili, nevyhazujte, nepalte ani nijak neničte! Budete je potřebovat hned na začátku příštího školního roku, kdy si je společně zkontrolujeme a zhodnotíme.
Práce některých z vás jsem si prohlédla už nyní, ale v září mě budou zajímat práce vás všech. Pokud jste si vědomi nějakých mezer ve svých úkolech, můžete je samozřejmě během „pravidelných prázdninových procvičování učiva“ doplňovat. Běžně zastávám názor, že prázdniny mají být časem, kdy si od učení odpočineme a na školu si ani nevzpomeneme. Teď ovšem máme hned dva pádné důvody naložit s nimi trochu víc „pracovně.“
První důvod je ten, že letošní prázdniny jsou mnohem delší než obvykle. A nesmíme tedy dopustit, aby naše hlavičky vypadly na tak dlouho z pracovního tempa. Jak už ze zkušenosti víte, moc obtížně se k němu vrací. No a my na nějaké dlouhé rozkoukávání nebudeme mít moc času, protože je tu druhý důvod – čeká nás nejdůležitější rok ve školní docházce. Rok, ve kterém se budete rozhodovat, kam vykročíte dál. A ať to bude kamkoliv, jistě se budete na svých nových působištích chtít prokázat co nejlepší vizitkou, ke které budou bezpochyby patřit i vaše solidní vědomosti. Pokusíme se společně v těchto ztížených podmínkách o co nejlepší výkony.
Takže teď už přeji jen prázdniny podle vašich představ a v září se na vás na všechny těším u „matematických radovánek.“

J. Brücknerová