ČJ 6H 15.6.-19.6.

Zdravím kluci.

Předně vás chci všechny moc pochválit! Ze všech tříd, které učím na češtinu, jste pracovali NEJZODPOVĚDNĚJI. Nebyl problém s neodevzdanými pracemi (a pokud byl, společně jsme to rychle vyřešili), vaše práce byly na vysoké úrovni, nebyly odfláknuté a bylo na nich vidět, že jste se jim poctivě věnovali. To se ukázalo i na konzultační hodině, kterou jsem měla s těmi, kdo se přihlásili do školy. Uměli, byli připraveni, sešity téměř popsané … Strašně moc vám to pomůže v příštím školním roce, kdy nás čeká poměrně složitá látka. Takže DÍKY za to, jak jste to zvládli.

Samozřejmě patří dík i vašim rodičům. Určitě jste se na ně mohli obrátit, pomáhali vám, řešili se mnou problémy, které se v průběhu našeho společného učení na dálku objevily. Doufejme, že od září se vrátíme k normálu.

Známky uzavírám k 17.6. Nikdo se nemusí bát, že by měl horší známku než v pololetí. Vaše známka je kombinací vaší práce v období od února do začátku koronakrize + odevzdaných prací. Nehledala jsem ve vašich pracích chyby! Respektive jistěže hledala, ale ne s cílem, abych vám dala horší známku. Pro mě je to odpověď na otázku, co musíme udělat na začátku roku společně znovu. Nebojte se, VŠECHNO zopakujeme, bude čas i na procvičení, dovysvětlení …

Přes prázdniny po vás chci jediné- ČTĚTE! Krásných knížek je spousta, vychází řada zajímavých časopisů … stačí se zajít podívat do knihkupectví, zapátrat doma v knihovničkách, na internetu … Jen tak se totiž češtinu naučíte. Není nutné „hustit“ si do hlavy stovky pravidel. Hlava sama si ukládá, když jí češtinu předkládáte. Takže čtěte. Příští rok se zaměříme i na rozvoj čtenářství a práci s informacemi. To jsou pro život důležité dovednosti.

Vaše poslední práce: Test 6

 

Nic už mi neposílejte, neposílejte ani čtenářské záznamy. Tímto týdnem vaše práce končí. Pokuste se vyřešit přiložený test, je to souhrnné opakování. Já už vám sem příští týden dám jen správné odpovědi, abyste si sami mohli ověřit, jak jste na tom.

Těším se na setkání v září.

Hejkalová