Přírodopis 9. A (týden 15. 6. – 19. 6. 2020)

Přeji Vám všem příjemný a dobrý den. Školní rok se pomalu chýlí ke svému konci a tak začneme pomalu opakovat témata, která jsme si osvojili v průběhu celého školního roku. Minulý týden jsme se zaměřili na rozmanitost ekosystémů, rozmanitost organismů a vztahy mezi organismy navzájem a mezi organismy a prostředím. V rámci opakování definujte do svých sešitů význam těchto pojmů. Není třeba psát definice, pokuste se pojem vysvětlit svými slovy: Mohsova stupnice tvrdosti, mastek, diamant, nerost, hornina, kráter, litosférické desky, biosféra, troposféra, matečná hornina. Druhou část této vyučovací hodiny věnujte zhlédnutí videoukázky k tomuto tématu, viz odkaz níže. Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/mod/videotime/view.php?id=2268

Posledním úkolem této vyučovací hodiny je pročtení studijních materiálů a vytvoření zápisu do Vašich sešitů. Pokud máte možnost, můžete si zápis vytisknout a založit do Vašich pořadačů.

Druhou část výuky pro tento týden budeme věnovat naší přírodě, respektive našim ekosystémům.  Prvním úkolem je zhlédnutí dokumentu o ekosystémech, které se nacházejí na našem území. Vše viz odkaz níže.

Dostupné z: https: https://www.youtube.com/watch?v=nztndOZvERk

Vaším posledním úkolem pro tento týden je vytvořit k výše uvedenému tématu zápis. Přikládám také studijní materiál, ten si můžete vytisknout, nebo z něj vytvořit zápis do sešitů. Celá kapitola se také nachází ve Vaší literatuře na straně 95 – 98.

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/course/view.php?id=357

Všem Vám přeji krásné dny, mějte se hezky a dávejte na sebe pozor. S pozdravem Martin Čibera