Přírodopis 7. B ( týden 15. 6. – 19. 6. 2020)

Přeji Vám všem krásný den.

Pomalu se nám blíží konec školního roku. Chtěl bych Vás touto cestou požádat, abyste zhodnotili Vy sami svou práci během distanční výuky. Zkuste se zamyslet nad tím, co se Vám povedlo, jakým způsobem jste přistupovali k práci, jak jste se snažili, zda jste pracovali poctivě a naopak, kde jste měli problémy a slabší místa. Pokuste se sami ohodnotit známkou tak, jako bychom byli ve škole. Své hodnocení, včetně klasifikace, mi pošlete prosím do e -mailu. Nemusíte se ničeho obávat, jen mě zajímá Váš pohled na sebe sama, Vaše hodnocení přístupu k práci a aktivitám, které jste v průběhu uplynulých týdnů vypracovávali.

Nyní již k práci pro tento týden.  Tento týden se podíváme na proces dýchání a rozmnožování rostlin. Na níže uvedeném odkazu zhlédněte prosím krátkou ukázku. Máte zde také k dispozici studijní materiály, ty si můžete vytisknout, nebo podle nich vytvořit zápis do sešitu tak, jak jsme zvyklí.

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/course/view.php?id=77

Ve druhé vyučovací hodině se podíváme na fotosyntézu trošku jinak, na níže uvedeném odkazu zhlédněte video z produkce NEZkreslená věda. Toto video zároveň slouží k opakování kapitoly řas a sinic – vznik „naší atmosféry“.

Dostupné z: https://www.youtube.com/watch?v=zxhgNmaCVAM

Poté si projděte informace z níže uvedeného textu, text můžete vytisknout, nebo vytvořit stručný zápis do sešitu.

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/course/view.php?id=537

To je pro tento týden vše. Všem Vám přeji mnoho zdraví, dobrou náladu a mějte se hezky. S pozdravem Martin Čibera