Přírodopis 6. A, 6. B, 6. H (týden 15. 6. – 22. 6. 2020)

Přeji Vám všem krásný den.

Pomalu se nám blíží konec školního roku. Chtěl bych Vás touto cestou požádat, abyste zhodnotili Vy sami svou práci během distanční výuky. Zkuste se zamyslet nad tím, co se Vám povedlo, jakým způsobem jste přistupovali k práci, jak jste se snažili, zda jste pracovali poctivě a naopak, kde jste měli problémy a slabší místa. Pokuste se sami ohodnotit známkou tak, jako bychom byli ve škole. Své hodnocení, včetně klasifikace, mi pošlete prosím do e -mailu. Nemusíte se ničeho obávat, jen mě zajímá Váš pohled na sebe sama, Vaše hodnocení přístupu k práci a aktivitám, které jste v průběhu uplynulých týdnů vypracovávali.

Nyní již k práci pro tento týden. Budeme pokračovat dále ekosystémem našich luk a polí. Minulou hodinu jsme zakončili hmyzem s proměnou nedokonalou, dnes se podíváme na hmyz s proměnou dokonalou a také na téma rostliny našich luk, pastvin a polí. Na úvod Vás poprosím o zhlédnutí krátké videoukázky na toto téma, viz odkaz níže.

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/mod/videotime/view.php?id=3020

Dále Vás požádám o vytisknutí či vytvoření krátkého zápisu na list A4 a poté založení do Vašich pořadačů. Studijní materiál je přiložen v odkazu níže.

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/course/view.php?id=571

Druhou vyučovací hodinu budeme pracovat výhradně s naší učebnicí. Kapitola se jmenuje Rostliny travních společenstev a nachází se na straně 99, vím, že někdo má novější vydání knihy, pak se prosím podívejte do obsahu na číslo stránky, může se to o pár stránek lišit, obsah je ale totožný. Vaším úkolem bude vypsat si zástupce lučních trav, bylin a keřů. I toto prosím na list A4 a založit do pořadačů. Poslední úkolem je pak zhlédnutí krátké ukázky na téma využití hospodářsky významných plodin. Dostupné z níže uvedeného odkazu. Všem Vám přeji hodně zdraví a dobrou náladu. S pozdravem Martin Čibera

Dostupné z:https://vyuka.edukavka.cz/mod/videotime/view.php?id=692