AJ6B (Lechnýřová) PÁ 12.6.2020

Nezapomeňte, jsme vám k dispozici na rady a porady na e-mailu zslechnyrova@gmail.com, najdete mě i na FB a když budete potřebovat, domluvíme termín a můžeme se slyšet/vidět přes Skype (najdete mě tam jako LechnyrovaP 6B). Jestli používáte jiné platformy, přes které chcete komunikovat, dejte mi vědět.
Kahooty i kvízy můžete udělat několikrát, zaznamenám si ten lepší výsledek.
Kahoot můžete hrát i bez aplikace zde https://kahoot.it/. Návod na použití Quizletu na počítači je ke stažení tady: https://drive.google.com/file/d/14H2ybz5yoJHuBC9ODboSe5qsiqoG55iU/view?usp=sharing 

Otevřete sešity zezadu a pořádně si přečtěte poslední dva zápisy – minulý čas nepravidelných sloves. Budete je potřebovat k vyplnění online kvízu Past simple irregular verbs (part 1,2). Na začátku kvízu si přečtěte zadání. Kvíz vyplňte do neděle 14.5.2020 do 14:00
KLIK:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfa-pvK87lqtEEucni8Y8nFGtLDAS7T03C0TNzPqJVTA6DX2Q/viewform?usp=sf_link 

Otevřete pracovní sešity PS 65/2. Přečtěte 5 vět a napište jejich čísla k obrázkům, ke kterým patří. Zkontrolujte pomocí řešení na konci přípravy.

Pokračujte v práci s pracovním sešitem PS 65/3. Ignorujte anglické zadání. Chci po vás, abyste vedle mapiček napsali, kam šla Tess v 11.30 a ve 12.00. Zkontrolujte pomocí řešení na konci přípravy.

Řešení PS 65/2 – čísla píšu do řádků tak, jak jsou v řádcích obrázky
1 / 4 / 2
5 / 3

Řešení PS 65/3 – popis cesty Tess – Pokud máte popis trochu jinak, může se to stát a může to být dobře. Pokud si chcete být úplně jistí, můžete mi svou odpověď poslat emailem.
At 11.30 Tess went out the station. She crossed Station Road. She went into the chocolate shop. Then she turned right on to (into) City Road. She went into the bank.
At 12.00 She went out the bank and turned left. She turned left on to (into) Church Road and then right on to (in to) Post Office Street. She went into the house number 25.