AJ6B (Lechnýřová) ČT 11.6.2020

Nezapomeňte, jsme vám k dispozici na rady a porady na e-mailu zslechnyrova@gmail.com, najdete mě i na FB a když budete potřebovat, domluvíme termín a můžeme se slyšet/vidět přes Skype (najdete mě tam jako LechnyrovaP 6B). Jestli používáte jiné platformy, přes které chcete komunikovat, dejte mi vědět.
Kahooty i kvízy můžete udělat několikrát, zaznamenám si ten lepší výsledek.
Kahoot můžete hrát i bez aplikace zde https://kahoot.it/. Návod na použití Quizletu na počítači je ke stažení tady: https://drive.google.com/file/d/14H2ybz5yoJHuBC9ODboSe5qsiqoG55iU/view?usp=sharing 

Otevřete sešity zezadu. Napište červeně datum 11th June. Opište další část mluvnice. Dodržte barevná zvýraznění a dobře čtěte, co píšete.

Past simple (irregular verbs) – Další nepravidelná slovesa v minulém čase prostém
stand (stát) – stood
tell (říci, vyprávět) – told
take (vzít, brát) – took
make (dělat) – made
give (dát) – gave
get (dostat) – got
drink (pít) – drank
buy (koupit) – bought

Připravila jsem vám i Quizlet Lechnyrova AJ6/10 nepr.slovesa 2, aby se vám slovesa lépe učila. Nezapomeňte si přehrát výslovnost! Pokud vám víc vyhovují papírky, můžete si udělat novou sadu na učení.
KLIK: https://quizlet.com/_8g8wiq?x=1qqt&i=20v6pd 

Otevřete pracovní sešity PS 64/1. Cvičení 1 má tři části.

  1. Přepište slova z šedého rámečku do dvou seznamů pod obrázky 1 a 2. Slova musíte rozdělit podle toho, kam patří. Zkontrolujte pomocí řešení na konci přípravy.
  2. Doplňte text s pomocí slov ze cvičení 1a. Je jasné, že nebudete potřebovat všechna, tak pečlivě vybírejte. Cvičení nemá správné řešení, záleží jenom na vašem výberu, ale pozor. Pro pití si určitě nepůjdete na poštu. Čtete pozorně.
  3. Podle toho, jak jste doplnili text ve cvičení 1b. Nakreslete do mapy v pracovním sešitě, kam děti šly

Pokud chcete cvičení zkontrolovat, vyfoťte jej a pošlete na zslechnyrova@gmail.com. Pokud budete cvičení posílat, musíte mi vyfotit společně část 1b (text) i 1c(mapu).

Řešení PS 64/1a.
1 (všechno, co není budova) – bus stop, post box, telephone box, traffic lights
2 (budovy) – bank, café, church, department store, post office, school, shop, station