Přírodopis 8. B, 8. H (týden 8. 6. – 12. 6. 2020)

Přeji všem příjemný  a dobrý den,

doufám, že se Vám všem daří dobře, jste v pořádku a máte dobrou náladu. Nejdříve mi dovolte prosím krátkou informaci. Jak již víte, počínaje 8. 6. 2020 se opět můžete dobrovolně zúčastnit výuky na naší škole. Pro všechny však nadále platí (ať již do školy chodit budete či nikoliv) distanční způsob výuky. To znamená, že i ti, kteří do školy chodí, mají povinnost plnit zadání úkolů pro distanční výuku. Nyní již k tomu, co jsme se učili minulý týden a zároveň budeme pokračovat i v tomto týdnu.

Naším tématem byla oběhová soustava. V rámci opakování se pokuste doplnit níže přiložený pracovní list, pokud si s něčím nebudete vědět rady, využijte Vaší učebnice, internetu nebo níže uvedeného zápisu apod., zápis si můžete vytisknout a založit, pokud jej ještě nemáte z minulého týdne.

Dostupné z: zsjarose.cz

Pracovní list – Oběhová soustava

Dostupné z: zsjarose.cz

15_Oběhová soustava

Tento týden nahlédneme do tématu Vylučovací soustava člověka. Vylučovací soustavu jsme již probírali u tématu obratlovců. Zopakujte si a zapište význam těchto pojmů: nefron, ledvina, filtrace, močovody, kloaka, močový měchýř. Který z těchto pojmů nesouvisí s lidským tělem? Se kterými obratlovci souvisí? Který z pojmů souvisí s předmětem chemie? Dále Vás poprosím o zhlédnutí níže uvedeného videa, které přibližuje funkci ledvin a celé vylučovací soustavy.

Dostupné z: https://www.youtube.com/watch?v=A7srKST7Itg&list=PLk7rjjRFbbGwUQqizjiOKCvROU9FATexi&index=5

A to je pro tento týden vše, přeji Vám krásné dny a hodně zdraví. S pozdravem Martin Čibera