Přírodopis 9. A (týden 1. 6. – 5. 6. 2020

Dobrý den všem!

V první řada mi dovolte, abych Vám všem popřál k svátku, 1. 6. se slaví mezinárodní Mezinárodní den dětí…. I když většina z Vás se již mezi děti neřadíte. Tak tedy vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí, lásky a spokojenosti. Nyní již k tomu, co nás čeká tento týden… V rámci opakování vysvětlete svými slovy význam těchto pojmů: geologie, paleontologie, evoluce, kaldera, sopouch, somatologie, nefron, neuron, játra, slezina. Vše prosím zapsat do školních sešitů. Dále dnes shrneme kapitolu čtvrtohory a vývoj člověka. Na níže uvedeném odkazu zhlédněte (máte-li tu možnost) krátký dokument o jednom z velice význam biologů, respektive evolučním biologovi Ch. Darwinovi.

https://www.televizeseznam.cz/video/byl-jednou-jeden/darwin-a-evoluce-64019711

Ve druhé části výuky pro tento týden Vás poprosím o pročtení studijních materiálů, které se týkají vývoje člověka, jeho taxonomie apod. Z níže uvedeného odkazu si vytvořte zápis, nebo si jej vytiskněte a založte do Vašich pořadačů. Ve Vaší literatuře najdete celou kapitolu na straně 56 – 62.

Dostupné z:

https://vyuka.edukavka.cz/course/view.php?id=670

 

Tuto Vaši práci pak založte do pořadačů. Všem Vám děkuji za Vaši práci a pokud máte možnost, nafoťte ji a pošlete na můj e- mail. Pokud tuto možnost nemáte, prosím alespoň o slovní vyjádření k vypracování Vaší práce. Všem přeji hodně zdraví a mějte se hezky. S pozdravem Martin Čibera