Přírodopis 7. B (týden 1. 6. – 5. 6. 2020)

Dobrý den všem!

V první řada mi dovolte, abych Vám všem popřál k svátku, 1. 6. se slaví mezinárodní Mezinárodní den dětí…. Tak tedy vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí, lásky a spokojenosti. Nyní již k tomu, co nás čeká tento týden… V rámci opakování vysvětlete svými slovy význam těchto pojmů: vyšší rostliny, plavuně a přesličky, fosilní paliva, pletivo a tkáň. Mimochodem, jak souvisí fosilní paliva a plavuně a přesličky? Otázky zodpovězte prosím do sešitu. Dále budeme pracovat na tématu vyšších rostlin, jejich základní stavbě. Na níže uvedeném odkazu k tomuto tématu zhlédněte krátkou videoukázku.

https://vyuka.edukavka.cz/mod/videotime/view.php?id=269

Ve druhém části naší výuky Vás požádám, abyste si vzali list velikosti A4 a pokusili se nakreslit ze strany 28 Vaší učebnice obrázek č. 44 podélný řez kořenem a ze strany 29 obrázek 46 stonky rostlin. I k tomuto tématu máte podklady již z minulého roku. posledním úkolem bude vytisknout si a založit zápis z níže uvedeného odkazu, nebo si podle něj, tak jak jste zvyklí, vytvořit zápis vlastní.

Dostupné z: https://vyuka.edukavka.cz/course/view.php?id=17

Tuto Vaši práci pak založte do pořadačů. Všem Vám děkuji za Vaši práci a pokud máte možnost, nafoťte ji a pošlete na můj e- mail. Pokud tuto možnost nemáte, prosím alespoň o slovní vyjádření k vypracování Vaší práce. Všem přeji hodně zdraví a mějte se hezky. S pozdravem Martin Čibera