AJ7AB PO (Lechnýřová) 25.5.2020

Nezapomeňte, jsme vám k dispozici na rady a porady na e-mailu zslechnyrova@gmail.com, najdete mě i na FB a když budete potřebovat, domluvíme termín a můžeme se slyšet/vidět přes Skype (najdete mě tam jako LechnyrovaP 6B). Jestli používáte jiné platformy, přes které chcete komunikovat, dejte mi vědět.
Kahooty i kvízy můžete udělat několikrát, zaznamenám si ten lepší výsledek.

Kahoot můžete hrát i bez aplikace zde https://kahoot.it/. Návod na použití Quizletu na počítači je ke stažení tady: https://drive.google.com/file/d/14H2ybz5yoJHuBC9ODboSe5qsiqoG55iU/view?usp=sharing 

Seznam splnění kontrolovaných prací najdete tady. https://drive.google.com/file/d/1WbfhbE1uvwZ3ayVKSxCGep0bACxUmH-G/view?usp=sharing 

Dnes se pustíte do poslední lekce. Začnete slovní zásobou. Quizlet Lechnyrova AJ7/10 part1 najdete tady https://quizlet.com/_8f6eu8?x=1qqt&i=20v6pd Je na vás, jaké nástroje využijete pro učení, doporučuji nejdřív Flashcards, potom Learn a Match.
Pokud máte raději papírové kartičky, tady je seznam slov. Většinu najdete v UČ 87, některá budete muset možná dohledat ve slovníku.
term
coast
each
ferry
harbour
lifeboat
different
to rescue

Abych si ověřila, že jste se na slovíčka podívali, zahrajte si Kahoot.
Vocabulary AJ7/10 part1 PIN: 02925349 do středy 27.5.2020 do 14:00

Otevřete učebnici UČ 79

  • Na pravé straně nahoře se podívejte, jak se vyslovují místní názvy a VYSLOVTE JE NAHLAS
    • Cornwall
    • Folkestone
    • Isle of Sky
    • Channel Tunnel
  • Můžete si je také napsat do překladače, určitě vám je přečte nahlas.

Otevřete sešit zezadu. Napište červeně datum 25th May.