8. A, B, H – AJ, 25. – 29. 5.

Zdravím všechny!

Upozorňuji, že uzavírka všech nezaslaných dřívějších úkolů je 24. 5. 2020!!! Každému na zaslané práce odpovídám slovním hodnocením, takže máš zpětnou vazbu. Pokud něčemu nerozumíš, piš. Ale hlavně čti pečlivě zadání!

Dále už posílat práce na mail vždy nejpozději poslední pracovní den každého týdne, pro který bylo zadání určeno!!!

  • Vyberte si oblíbený film, který jste viděli v poslední době / nebo se na nějaký podívejte / a napište mi o tomto filmu alespoň 20 vět v AJ + překlad těchto vět do ČJ na mail. Žáci s PO vytvoří minimálně 10 vět + překlad. Pracuj se slovníkem, ne překladačem! Věty tvoř na své úrovni. Poznám to. Kromě toho si vše po sobě řádně přečti, ať mi neposíláš nesmysly!!! Nezapomeňte uvést název filmu, autora – režiséra, kdo hraje hlavní role, o čem film pojednává, co vás nejvíce zaujalo atd. Připomínám mailovou adresu, na kterou práci pošleš v daném termínu: jazykpracovna@seznam.cz
  • PS str. 59 a 60. Žáci s PO bez cvičení 8.
  • Do školního sešitu dokončete cvičení 3 b/ na str. 90 v učebnici – přesně podle zadání. Pokud vám vyhovuje, můžete pro nákres otočit sešit o 90 stupňů. Pracuj se slovníkem. Neznámá slovíčka si zapiš do slovníčku a nauč se je.

Mějte se hezky.