Přírodopis 8. B, 8. H (týden 18. 5. – 22. 5. 2020)

Všechny Vás moc zdravím!

Doufám, že jste všichni v pořádku, máte se dobře a udržujete si dobrou náladu. Minulý týden jsem Vám zaslal k vypracování dva testy. Chci moc pochválit všechny, kteří mi testy zaslali a snažili se je co možná nejlépe vypracovat. Až na malé výjimky jste odvedli opravdu dobrou práci. Mohu Vám slíbit, že zcela určitě Váš přístup ke školní práci zohledním v celkové klasifikaci na konci tohoto školního roku. Nyní již k tomu, co nás čeká tento týden.

Tento týden nás čeká kapitola Dýchání, dýchací soustava člověka. Na začátek si vezměte sešit a napište nahoru slovo Trávení. Pokuste se tak, jak opakujeme společně ve škole, vytvořit svůj vlastní brainstorming. Zkuste dát dohromady alespoň 20 pojmů. V rámci opakování se pokuste popsat kostru horní a dolní končetiny člověka. Nemusíte jej tisknout, ale pokud máte tu možnost, bude to lepší. Níže uvádím odkaz.

Dostupné z:

Pracovní­ list – Kostra dolní­ končetiny

Pracovní­ list – Kostra horní­ končetiny

Dále si projděte videa a úvodní popis dýchací soustavy člověka na níže uvedeném odkazu. Něco je v anglickém jazyce, ale myslím, že většinu z toho bez problémů pochopíte.

http://davidkova.machovka.cz/prirodopis/etologie-a-ekologie-obratlovcua/anatomie—dychaci-soustava

Ve Vaší učebnici na straně 62 – 65 máte k tomuto tématu také podklady. Určitě si projděte, nakreslete a popište stavbu dýchací soustava a stavbu plic (do školního sešitu). Kdo má možnost, může také vytisknout a nalepit do školního sešitu. Kompletní zápis (podklad) je také uveden níže. Není potřeba jen opisovat, udělejte si stručný zápis se základními fakty, nebo jej vytiskněte a založte do Vašich pořadačů. Všem Vám přeji krásné dny, pevné zdraví a hodně dobrou náladu. S pozdravem Martin Čibera

Dostupné z:

16_Dýchací­ soustava