4.AB AJ 18. -22. 5.

Zdravím Vás všechny, přicházím opět s novými úkoly na další týden. Chci vás moc pochválit za plnění úkolů, někteří se ale delší dobu neozvali, tak snad pracujete. Musím ještě jednou poděkovat za úžasné dopisy, které jste mi napsali, jsem ráda, že jste všichni v pořádku.  Zasílám pracovní listy k trénování tvoření otázek a odpovědí.

Stále procvičujeme přítomný čas průběhový:

-PL / What are you doing? – Co právě děláš?..odpovídáš na základě obrázku, co právě kdo zrovna dělá

..VM26 WHAT ARE YOU DOING


-PL / tvoříme otázku. Jde o sloveso TO BE a tam si pamatujeme pouze obrácení zájmena se slovesem. Např.: You are at school. Are you at school?

VM27 Přítomný čas průběhový – OTÁZKA


-PL / tvoření otázek. Nejdříve si zopakuj ve cv.1 časování slovesa TO BE, ve cv. 2 nejprve tvoř oznamovací věty v přít. čase průběhovém na základě obrázku, použij sloves, která známe, Např. ..I am learning English language. Utvoř věty ve všech osobách – I, you, he, she, it, we, they..

-poté tvoř otázky, všechny ty oznamovací věty přepiš do otázek.

-v posledním cvičení máš prostor pro své vymyšlené otázky.

VM28 TVOŘENÍ OTÁZEK PPČ V OSTATNÍCH OSOBÁCH


-uč. 124/ 14. lekce – přesuneme se k PS na str. 108 – 109/ píseň. pusťte si na CD a vnímejte, jak se jednotlivé hlásky vyslovují.


Kdybyste něčemu nerozuměli, ozvěte se, ale zatím vidím, že zvládáte perfektně. Přeji hezký víkend, i když ne tak teplý, ale na sport ideální.

Křivánková.