VO 6B ČT 7.5.2020

Nezapomeňte, jsme vám k dispozici na rady a porady na e-mailu zslechnyrova@gmail.com, najdete mě i na FB a když budete potřebovat, domluvíme termín a můžeme se slyšet/vidět přes Skype (najdete mě tam jako LechnyrovaP 6B). Jestli používáte jiné platformy, přes které chcete komunikovat, dejte mi vědět.

Pokračujeme v tématu “Zdravý životní styl”. Přestaneme se ale zabývat tím, co jíme, a začneme si povídat o zlozvycích, které během života někteří možná nasbíráte. Já teda doufám, že nenasbíráte, ale to doufám každý rok a každý rok jsem za pitomce 😀

Otevřete sešity zezadu. Napište červeně číslo 43 a nadpis: Životní cíle a hodnoty

Na chvíli odložte tužky a podívejte se, co o svých životních cílech povídají žáci jednoho gymnázia a také odborníci. Hledejte, jestli je v pořadu něco co vás týká. Třeba najdete někoho se stejnými cíli.
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10091190217-tykadlo/21154311411-co-bych-chtel-v-zivote-dokazat 
Vraťte se zpátky do sešitu a vyhrabejte pastelky. Stránku v sešitě (pod nadpisem) rozdělte na čtyři zhruba stejné čtvrtiny. Do každé čtvrtiny napište jeden nápis:

  • Já tohle léto.
  • Já na konci devítky.
  • Já, až mi bude 20 let.
  • Já, až mi bude 50 let.

Do každé čtvrtiny kreslete nebo pište, jak byste chtěli, aby vypadal váš život. Kde budete? Co budete umět? Budete ve škole? V jaké škole? Budete pracovat? A kde? Kde budete bydlet? Budete mít rodinu? Jak velkou? Budete zdraví?

Práce máte víc než dost. Hlavně přemýšlení, protože na to, jak bude váš život vypadat, až vám bude 50 let, si zakládáte už teď. Držím palce.