AJ 7.H Fričová 11.5. – 15.5.2020

AJ  7.H –  Fričová

11.5. – 15.5. 2020

Prosím žáky ze 7.H o toto učivo:

 

PO – LEKCE 9  – Učebnice str. 78/Gramatika Budoucí čas s WILL (Pracovní sešit str.7) pročtěte si a zkuste se naučit.

učebnice 73/cv.5 ÚSTNĚ podívejte se na obrázky.Odpovězte na otázky ve cvičení.

Učebnice str. 73 ACTIVITY a – Kde budete žít (bydlet) v roce 2040?Nakreslete do sešitu školní, nebo na papír váš dům, nebo pokoj jak bude vypadat v tomto roce. A označte ho. ACTIVITY b Napište o tomto domě, nebo pokoji 5 vět do sešitu.

 

 

 

ÚT – LEKCE 9  – Učebnice str. 74 ÚSTNĚ  přečtěte si text str. 74/ 6,7  a zkuste ho přeložit..

Učebnice str. 74/ cv.1 -ÚSTNĚ doplňte správný tvar slovesa v závorce do vět .

Pracovní sešit str. 44/cv. 3 a,b. Doplňte cvičení dle zadání. a)(Při tvoření otázky, si nejprve přečtěte odpověď). b)Vytvořte otázky viz. příklad pod zadáním…What time will…?…atd. A s využitím slov v šedém rámečku vpravo.

 

PÁ – Učebnice str. 74 /2a – Fortune cookies  – koláčky štěstí….štěstíčko. Zkuste dle zadání napsat do sešitu školní vlastní věty do koláčků štěstí. Používejte při tvoření vět budoucí čas s WILL.(Příklad věta v zeleném rámečku).Můžete jako inspiraci využít šedý rámeček. Napište  5 vět, které by jste použili do koláčků štěstí.

Učebnice str. 75/3 ÚSTNĚpřečtěte si otázky a přiřaďte k nim odpovědi.

Učebnice str. 75/4a ÚSTNĚ

Učebnice str. 75/4b Představte si, že jste kartář (umíte věštit budoucnost). Řekněte ústně kamarádovi nebo spolužákovi předpověď co ho čeká anglicky. Vymyslete si třeba něco legračního. Zapište do školního sešitu co jste mu předpověděli…..alespoň 5 vět.

Děkuji Fričová

 

Prosím rodiče,

pokud máte jakýkoliv dotaz, připomínku, či nejasnost ohledně učiva, neváhejte mě prosím kontaktovat na této emailové adrese:

fricova12zs@seznam.cz

 

Děkuji  Fričová