9AB Příprava na přijímačky ČJ- POKYNY

Zdravím všechny!

Pokyny k nástupu do školy máte na stránkách už od včerejška (pozorně prostudovat a dodržovat, tady není prostor na nějaké přemlouvání, abyste se těmi pokyny stoprocentně řídili), takže jen pár poznámek ode mě, ať na to můžeme v úterý vlítnout.

  1. Nejedná se o doučování, nýbrž o přípravu na přijímací zkoušky a konzultace nad problematickými jevy a úlohami. Což znamená, že opravdu nepočítejte s tím, že bych vás doučovala základy, nebo dodělávala s vámi to, co jste měli vypracovat v průběhu uplynulých týdnů.
  2. Očekávám, že přijdete s problémy, s nimiž jste se potkali v průběhu přípravy na přijímací zkoušky (určitě máte všichni vyzkoušené testy na dostupných webech- zejm. na webu Cermatu, MŠMT apod.). Můžete přijít i s konkrétním zadáním, konkrétní úlohou, tématem …
  3. Dále očekávám dotazy k látce, kterou jste dělali samostatně v průběhu týdnů, co je zavřená škola. Problémy v konkrétních cvičeních, nejasnosti v teorii u složitějších jevů apod.
  4. V úterý 12.5. mi všichni odevzdáte ke kontrole oba sešity (tzn. mluvnici i literaturu). V sešitech budete mít kompletní látku (tzn. teorii, kterou jste měli vypracovat s učebnicí), vypracovaná cvičení. V literatuře budou kompletní zápisky dle zadaných osnov. Žádná omluva (výmluva) na to, že to není splněno, neexistuje.
  5. Plán přípravy je následující:

V úterý projdeme vždy jeden až dva tématické okruhy, které jsou obsahem přijímačkového testu. Zastavíme se u složitějších jevů, vyzkoušíme otázky, které budou zaměřené na konkrétní probíraný tématický okruh.

Ve čtvrtek první hodinu napíšete přijímačkový test, druhou hodinu ho společně opravíme, projdeme chyby, vysvětlíme, pokud budou nejasnosti.

V průběhu této školní přípravy JSTE ZPROŠTĚNI dalších úkolů, které budu z češtiny zadávat. Tzn. že v pondělí, středu a pátek se nemusíte věnovat přípravě na webu. ALE očekávám, že budete v tyto dny pracovat na dalších předmětech a zkoušet si nadále testy on-line, abychom mohli zase v úterý řešit problémy, na které narazíte.

Říkám rovnou, že pokud někdo očekává, že si sedne do třídy a mně se podaří mu během 3 týdnů nalít do hlavy to, na co teď 7 týdnů kašlal, tak je to představa naprosto nereálná a zůstaňte pak raději rovnou doma.

Na všechny, kteří to myslí vážně a jsou připraveni věnovat své přípravě maximum pozornosti, se moc těším!

Na viděnou v úterý.

Hejkalová