Matematika 7.H 4.5.- 7.5.2020 – 8.týden

Dobrý den moji milí,

v minulých dvou týdnech jsme probírali „Rovnoběžníky – čtverec, obdélník, kosočtverec, kosodélník“ – vlastnosti, obvod, obsah. Doufám, že jste si vše vytiskli a vložili do sešitů nebo do desek – příští šk.rok budeme materiály používat. Tento týden si přidáme další čtyřúhelník. 

Děkuji za zaslané úkoly, pouze dva z vás vše poctivě vypracují a odešlou na můj mail. Většina se vymlouvá nebo pošle jen část toho co má. A máme tu i jedince, kteří zřejmě nedělají nic a reagují teprve po upozornění rodičů. 

úterý 5.5. – dnes si zopakujete látku z předchozích týdnů. Vytiskni nebo opiš do sešitu a vypočti příklady v příloze opakování-rovnoběžníky-8.týden . Ofoť a pošli mi na mail 12.zs@seznam.cz .   Až úkol obdržím, pošlu výsledky.

středa 6.5. – dalším čtyřúhelníkem je Lichoběžník. V příloze najdete vše o tomto obrazci. Vytiskněte a vložte do sešitu nebo desek. Vše pozorně prostudujte a nechte se někým vyzkoušet. Uvedené příklady si opiš a zkus vypočítat. Na řešení se podívej v případě, že si nebudeš vědět rady. lichoběžník – 8.týden

čtvrtek 7.5. – dnes trochu procvičování https://www.skolasnadhledem.cz/game/4362

https://www.skolasnadhledem.cz/game/4361

V posledním cvičení si vyzkoušíte svoji prostorovou představivost a budete „rýsovat“ – z nabídky vyberte čtyřúhelníky  https://www.umimematiku.cz/mrizkovana-7-trida

pátek 8.5. – státní svátek

 

Přeji hezký týden.    Netušilová