ČJ 6. A, B (4. – 7. 5.)

Termín odevzdání všech prací z tohoto týdne máte do neděle do 20:00. Své práce mi posílejte na můj e-mail burant@12zskladno.cz, případně do zpráv na facebooku, nechám to čistě na Vás. Pokud Vám na e-mail neodpovím, e-mail mi nedošel.

4. 5.
Nadpis: Slovesa – opakování
Jak jsem slíbil, tak také učiním. Dnešním úkolem je, abyste si vyzkoušeli následující cvičení Slovesa – procvičování. Buď si tento pracovní list vytisknete, případně přepište, nechám to na Vás. Vaším úkolem bude ho vyplnit a po vyplnění si ho vlepit do sešitu. Je to čistě opakování ke slovesům.

5. 5.
Nadpis: Skladba – úvod; Věty podle postoje mluvčího
Nyní začneme nové téma – Skladba (Syntax). Podmět a přísudek jste dělali již v páté třídě, nyní si ho postupně zopakujeme a na úplný závěr tohoto tématu si ukážeme jednu novinku, ale na tu je zatím čas.
Ještě, než se podíváme na výše zmíněný rozbor věty, pojďme se nejprve podívat na téma -> Věty podle postoje mluvčího Téma možná zní složitě, ale věřte mi, že složité není, už jsme si o tomto tématu hlavně povídali v prvním pololetí.
Každá věta, kterou při komunikaci používáte, svým způsobem něco vyjadřuje, jinak řečeno ukazuje např. i Vaše momentálně rozpoložení. Vše Vám nyní ukáži v tomto dokumentu. Tento dokument si přepište Druhy vět podle postoje mluvčího. Jediné, co z tohoto dokumentu nepřepisujte, je červený text.

6. 5. a 7. 5.
Nadpis: Komiks
Dnešní téma je komiks. Vaším úkolem bude:

1. Podívat se na komiks

Pokud byste se chtěli podívat na jiné komiksy, stačí slovo komiks zadat do internetového vyhledávače.

2. Opsat si teorii ke komiksu. Komiks
3. 
Nakreslit vlastní komiks na A4.

Protože kresba komiksu a samotné promyšlení chvilku trvá, rozhodl jsem se, že Vám tento týden dám na něj dvě hodiny, aby komiksy byly pěkné.