NJ 8AH ST 29.4.2020

Nezapomeňte, jsme vám k dispozici na rady a porady na e-mailu zslechnyrova@gmail.com, najdete mě i na FB a když budete potřebovat, domluvíme termín a můžeme se slyšet/vidět přes Skype (najdete mě tam jako LechnyrovaP 6B). Jestli používáte jiné platformy, přes které chcete komunikovat, dejte mi vědět.
Kahooty i kvízy můžete udělat několikrát, zaznamenám si ten lepší výsledek.

Kahoot můžete hrát i bez aplikace zde https://kahoot.it/. Návod na použití Quizletu na počítači je ke stažení tady: https://drive.google.com/file/d/14H2ybz5yoJHuBC9ODboSe5qsiqoG55iU/view?usp=sharing 

Hezký den.

Dnes víceméně dokončíme šestou lekci a začneme se věnovat slovní zásobě v lekci sedmé.

Začneme opakováním mluvnice – časování sloves. Otevřete pracovní sešit PS 54/10 a do cvičení doplňte správné tvary slovesa BEKOMMEN (dostat). Jiná slovesa do cvičení nedoplňujte. Zkontrolujte pomocí řešení na konci přípravy.
TIP: pokud vám to pomůže, nejdřív si najděte a zakroužkujte všechny podměty (KDO něco dostane)

Pokračujte v práci s pracovním sešitem PS 54/9. V tomhle cvičení si vyzkoušíte, jaké to je být učitelem. Vaším úkolem je najít a opravit chyby. Nebojte se vzít do ruky červenou propisku a pořádně se vyřádit jako já na vašich testech 😀 VELKÁ PÍSMENA JSOU DŮLEŽITÁ!
Na konci přípravy máte text přepsaný správně, abyste si mohli práci zkontrolovat.

Slíbila jsem také práci s novou slovní zásobou. Quizlet na slovíčka se jmenuje Lechnyrova NJ8/7-1část. Najdete ho pod tímto odkazem. https://quizlet.com/_8c7r6s?x=1jqt&i=20v6pd Nezapomeňte, Quizlet vám slova vysloví, poslechněte si a vyzkoušejte výslovnost. Nebo si můžete připravit papírové kartičky na procvičování na slova
der Park
das Restaurant
das Geschäft
das Kino
halb
die Uhr
die Einladung
feiern
der Geburtstag

Gratuluji Ver6450, která porazila v minulém Quizletu můj vlastní čas! Ani jsem netušila, že Quizlet taky napráská, kdo ho otevřel a hrál. Tak teď už to vím a vy taky 😀

Než se pustíte do Kahootu, projděte si nová slova s pomocí Quizletu nebo papírových kartiček.
NJ8/7-1část PIN 05649607 do 1.5.2020 do 12:00

Sasha

Sasho, připomínám. V současné době už si dohnala základní látku, o kterou jsi přišla díky pozdnímu nástupu do naší školy. Dál už budeš plnit pouze společná cvičení. Moje nabídka pomoci stále platí.

Řešení PS 54/10 (slova vám předkládám ve správných tvarech tak, jak jsou ve cvičení v řádcích)
bekomme / bekommst
bekommt / bekommt
bekommt nebo bekommen / bekommt
bekommt / bekommen / bekommt
bekommst / bekommt nebo bekommen
bekommen / bekommt
bekommt / bekommt
bekommt / bekommt
bekommt / bekommst

Řešení PS 54/9
Es ist Montag. Manuela ist zu Hause. Alle Tiere vo Manuela sind auch da. Die Katze Mietze ist klein und schwarz. Der Hund Akon ist weiß und alt. Sie spielen gern. Manuela hat eine Schwester und einen Bruder. Sie heißen Nora und Nick. Der Kater von Nick ist nicht da. Er ist dick und faul. Er heißt Guru. Nora hat kein Tier.