Zeměpis 8. A, 8. B, 8. H

Dobrý den, tak čas nám opravdu plyne raketovou rychlostí. Tento týden se již přehoupneme do jednoho z nejkrásnějších a nejbarevnějších měsíců  v roce, do měsíce května. Počasí nám přeje,  tak doufám, že máte dobrou náladu, v rámci možností chodíte ven a všichni se těšíte pevnému zdraví. Tento týden nás čeká výuka o jeden den kratší, protože v pátek 1. 5. je státní svátek. A nyní již k práci pro tento týden.

Pomalu se začínáme věnovat jednotlivým státům jižní Evropy. Minulý týden jsme se zaměřili na Řecko a na historii olympijských her (ještě týden předchozí). Nyní v rámci opakování zařaďte tyto pojmy do jednotlivých kontinentů:

Viktoriino jezero, Rio Grande, Tasmánie, Volha, Dračí hory, Floridský poloostrov, Falklandy, Zambezi, Carpenterský záliv, Bern. Dále Vás požádám o následující. Vyberte se jeden ze států jižní Evropy. Představte si, že máte možnost vycestovat, kam budete chtít. Zjistěte vzdušnou vzdálenost do toho místa, města, státu. Napište, proč byste navštívili zrovna toto místo, co Vás na něm zajímá, co byste rádi viděli. Jaká jsou zde typická jídla, která místa stojí za to vidět a proč. A nebo můžete popsat (pokud jste tam byli) místa jižní Evropy, kde jste například byli na dovolené.

Na závěr Vás poprosím o zhlédnutí krátkého videa z cyklu Evropské pexeso od České televize na téma Itálie. Všem Vám přeji krásné a klidné dny. S pozdravem Martin Čibera

Dostupné z: https://decko.ceskatelevize.cz/evropske-pexeso