4.A + 4.H – Angličtina – Walzová

Zdravím děvčata a kluky ze 4.A  a  kluky ze 4.H !

Doufám, že se všem daří dobře a pracovní listy jste zvládli bez problémů. Stále platí, že kontrola zadaných DÚ bude probíhat až se sejdeme ve škole, pokud byste měli chuť mi poslat nějaké vypracované PL nebo DÚ v AJD, byla bych moc ráda. Můj mail : a.walzova@gmail.com, nebo na aplikaci WhatsApp  776 055 355.

Na příští týden zadávám jen úkoly na 2 hodiny AJ, protože týden je kratší, kluci z „háčka“ budou mít radost :-).

  1. hodina: Úkoly se týkají shrnutí učiva. Do AJD přelož věty z učebnice ze str. 107, cv.1(A1), cv. 2+3. PS str. 90 – doplňovačka.

2.hodina :Začínáme další lekci, napiš si nová slovíčka do slovníčku (je jich hodně :-), viď). Přečti si text na str. 108, jsou tam zvláštní tvary sloves, která znáš, ale mají koncovku -ing.

Tomuto tvaru sloves se říká přítomný čas průběhový, ten v češtině nemáme a vyjadřuje děj, který právě v tomhle okamžiku probíhá – děje se. Přečti si ještě poučení                             pod modrou čarou a potom si zkus text přeložit do češtiny. Podívej se na obrázek na str. 109 a přečti poučku pod obrázkem. Doplň PS str. 91 + 92. Přítomnému času prů-

běhovému se budeme věnovat celý květen, dokud se neuvidíme. Moc se na vás těším!

Přeji vám všem pevné zdraví, opatrujte se, hodně zdaru při plnění úkolů a kdybyste potřebovali mou pomoc, tak kontakt máte, zdraví AW