AJ9AB ČT 23.4.2020

Nezapomeňte, jsme vám k dispozici na rady a porady na e-mailu zslechnyrova@gmail.com, najdete mě i na FB a když budete potřebovat, domluvíme termín a můžeme se slyšet/vidět přes Skype (najdete mě tam jako LechnyrovaP 6B). Jestli používáte jiné platformy, přes které chcete komunikovat, dejte mi vědět.
Kahooty i kvízy můžete udělat několikrát, zaznamenám si ten lepší výsledek.

Už víte, jestli jste přijatí? Někteří z vás už mi psali, že jsou happy, protože jsou accepted. Co zbytek? Jí vím, že některé z vás ještě možná něco čeká, ale… Držte se.

Minule jste měli přepisovat formální dopis. Tady se podívejte na opravu. Zeleně jsou zvýrazněné chyby v textu. Všimněte si také přesun některých částí zprava doleva a naopak. Moje odpovědi jste dostali e-mailem. Pokud ne, práci jste buď neodeslali nebo jste ji poslali na špatnou adresu. Nebo jsem to ještě nestihla opravit, termín máte do pátku a dneska je čtvrtek 😀
https://drive.google.com/file/d/1saWI1WgLjT35bAMsJ7UHVK4uM3UyC2Vb/view?usp=sharing 

Otevřete sešit zezadu a přečtěte si poslední zápis Řekni to jinak – opis slov. Připravila jsem vám online kvíz Describing things (phrases), ke kterému budete zápis potřebovat.

Otevřete svůj e-mail.

  • Přímo do e-mailu napište, jak byste anglicky vysvětlili následující slova.
    • a pencil
    • car keys
    • a postman
    • a fork
  • Na začátku vět použijte fráze, které jste právě procvičili.
  • Odešlete na zslechnyrova@gmail.com do neděle 26.4.2020, pošlu vám opravu.

Poslední cvičení je v pracovním sešitě PS 45/2. Pořádně cvičení přečtěte a rozhodněte se mezi přídavným jménem a slovesem. Které se do věty víc hodí? Zkontrolujte pomocí řešení na konci přípravy. Cvičení musíte rozumět, abyste ho správně doplnili, tak se nebojte vzít do ruky slovník, pokud to potřebujete.

Řešení PS 45/2
cool
beautiful
dark
fantastic
horrible
loudly
expensive
nicely
brilliantly
well
tired