Matematika 7.H – 20.4. – 24.4.2020

Ahoj všichni. 

Jak jsme se minulý týden dozvěděli, tento školní rok už zřejmě do školy nenastoupíte. To ale nemění nic na tom, že se budete dále vzdělávat doma. Ne, že se na to vykašlete. Sešit z matematiky rozhodně nevyhazujte, v novém školním roce budete potřebovat zápisky, které si tam střádáte.  V září si vše zopakujeme a dobereme učivo, které se na dálku špatně vysvětluje. Jsou to konstrukční úlohy, kde je nepřeberné množství možností v  zadání.

úterý 21.4. a středa 22.4. – tento týden zahájíme  probírání nové látky. 

Do školního sešitu si nadepište dnešní datum + nadpis další kapitoly:  VI. Čtyřúhelníky

Stáhněte si přiložený soubor, vytiskněte a nalepte do sešitu. ctverec-obdelnik-6.tyden  Je to vlastně opakování, jelikož obdélník a čtverec jsme probírali v loňském roce. Text pozorně prostudujte, naučte se vlastnosti obrazců a vzorce k výpočtům obvodu a obsahu. 

Do školního sešitu vypočtěte nebo narýsujte následující příklady: učebnice str. 100/ cv. 1, cv.2 (vypište do sešitu), cv. 4, cv.6, cv.7,

učebnice str.101/ cv.8 – udělej si náčrtek do sešitu a tam dopisuj rozměry – ( rozměry pozemku získáš tak, že strany změříš pravítkem (zapiš do sešitu) a pomocí měřítka 1:1000 je převedeš na skutečnost — 1cm na mapě je 1000 cm ve skutečnosti (zase zapiš do sešitu) , vypočti, odpověď.

Řešení úloh naleznete na konci příprav pro tento týden.

str. 102/cv.17, cv.18

čtvrtek 23.4. – dnes si dáme pár on-line testíků na opakování – celá čísla ve slovních úlohách, racionální čísla, zaokrouhlování . Vždy klikněte na přílohu. 

https://www.skolasnadhledem.cz/game/74

https://www.skolasnadhledem.cz/game/4280    https://www.skolasnadhledem.cz/game/4286

https://www.skolasnadhledem.cz/game/4866

Informujte mě, jak se vám dařilo.

pátek 24.4. – vrátíme se k rovnoběžníkům. Připravte si rýsovací potřeby. Rýsuj do sešitu. Úlohy budou obsahovat zadání, náčrtek, konstrukci. (viz.příloha) Konstrukcni_ ulohy-6.tyden

učebnice str.101 /cv.10  , odpovězte na otázky str.102/12

Vypracované úlohy vyfoťte a pošlete na mail 12.zs@seznam.cz

Hodně úspěchů při rýsování.

Řešení úloh: Řešení – Čtverec-obdélník – 6.týden

Netušilová