ČJ 8AB 20.4.-24.4. PROSÍM RODIČE, ABY SI PŘEČETLI

Vážení rodiče, zdravím žáci.

Tentokrát čtěte VELMI POZORNĚ. Určitě jste zaregistrovali rozhodnutí, že do konce června už se do školy nepodíváte. Vzhledem k tomu je třeba upravit vaši domácí výuku z českého jazyka tak, abych viděla HNED, jak vám práce jde od ruky. Můj původní plán (který by platil v případě, kdy by nás pustili do školy) byl, že společně projdeme vaši práci, opravíme, dovysvětlíme po návratu do školy. To bohužel nepůjde. Takže postup bude následující- dále budete pracovat jako dosud, a to především z učebnice. Mimoto vám ale budu vkládat dokumenty ve Wordu, které budou doplňovat to, co v učebnici není (nebo to nevyhovuje našim potřebám). Ideálně (pokud to je možné) si ten dokument vytisknete a vyplníte, založíte do našich desek. Pokud to nejde, NEOPISUJETE, píšete si na papír pouze odpovědi a opět založíte do desek. U některých dokumentů bude napsáno POSLAT. Takové dokumenty doplníte přímo v počítači do zadání a pošlete mi zpět na známou mailovou adresu: hejkal12zs@seznam.cz.

Máte češtinu pouze 4 hodiny, proto píši pouze na 4 dny. Aby to bylo přehledné pro obě třídy, zadání bude napsáno od pondělí do čtvrtka (bez ohledu na to, kdy ve skutečnosti nemáte hodinu ve škole). Rozvrhněte si práci tak, ať stihnete odeslat cvičení, která budu chtít vidět, včas!

Zadání na následující týden.

Pondělí: Učebnice str. 112: Tvoření slov skládáním (složeniny vlastní a nevlastní)- zápis do sešitu.

Cvičení: 112/ 2 vypište složeniny vlastní, u složenin nevlastních napište, z jakých slov se skládají. 113/ 4

Úterý: Učebnice: Tvoření slov zkracováním (zkratky iniciálové, zkratková slova)- zápis do sešitu.

Cvičení: najdi na internetu uč.114/ co znamenají zkratky jednotlivých titulů?- do sešitu. 114/ 1. Dohledej na internetu: 115/ 3,4

Středa: Učebnice: Přejímání z cizích jazyků.

Cvičení: 119/ 4. Najdi na internetu: 121/ 2. Vysvětli (pomoz si na internetu, pokud nevíš) 122/ 8.

Čtvrtek: Vyplň pracovní list a POŠLI Diktáty a testy- tvoření slov

Vše.

Shrnuji: pracovní list ze zadání ve čtvrtek přilož k e-mailu a pošli NEJPOZDĚJI v pátek na e-mail: hejkal12zs@seznam.cz.

Hejkalová