1.A – plán učiva na 20.-24.4.

Milé děti, vážení rodiče,

věřím, že jste všichni v pořádku a zdraví. Podle posledních zpráv a informací bychom se mohli všichni setkat poslední květnový týden. Nástup do školy bude sice dobrovolný, ale já se budu na děti moc těšit, splňujeme početně i danou skupinu žáků – 15 :-).

Máme za sebou měsíc domácího vyučování a Vám rodičům patří můj obrovský dík za to, že s dětmi pracujete, abychom úspěšně zvládli 1.třídu.

Pondělí 20.4.

Slabikář : str. 98, nauč se básničku, splň zadané úkoly a čti cv.3 opakovaně 3x-5x, až ti to pěkně půjde, Agáta str. 38, Písanka str.36, do sešitu napiš slova : číča, čaj, čáp, čelo, čtu.

Matematika: VM str.20, MM str.12, cv. 1 +2

Úterý 21.4.

Slabikář : str. 99, opakuj čtení slov ze cv.1, zase několikrát, až se to mamince bude líbit:-). Agáta str. 39, Písanka str.37, do sešitu napiš – opiš slova : rýč, míč, čeká, mečí, brečí.

Matematika : VM str. 21, MM str. 12, cv. 3

Oskar: doufám, že už umíš vyjmenovat roční období a dny v týdnu, tak teď se podíváme na domácí zvířata: učebnice online Prvouka – Oskar str. 49, je tam i hezké video se zvířecími rodinami, nauč se členy zvířecích rodin od kočky, psa, koně, krávy, kozy, ovce, slepice, maminka ti určitě pomůže a podívej se na str. 47/cv.3 co se na zahradě, na poli seje a co se sází.

Středa 22.4.

Slabikář :str.100, splň úkoly podle zadání, opět opakovaně čti zatím jen slova ze cv.1, Písanka str.38, napiš – opiš slova do sešitu: žák, žába, růže, kůže.

Matematika : VM str. 22, MM str. 13

AJ : lekce 6  – Koupelna. Na vyhledavači internet exploler  : podpora happy house 1, procvičuj slovní zásobu – obrázkový slovník – Picture dictionary a hry – Games.

Čtvrtek 23.4.

Slabikář : str. 100, tentokrát si opakovaně čti věty ze cv. 2,3, až tě maminka pochválí. Písanka str. 39, do sešitu napiš slova: váže, maže, žije, leží, muž, žena.

Matematika : VM str. 23, MM str. 14. Prosím, průběžně opakovat počítání do 10 zpaměti. DÚ na víkend není, děti si mohou dodělávat cvičení, která jim chybějí v malém Matýskovi.

Pátek 24.4.

Slabikář : str. 101, opakovaně si čti cv.2 – pro někoho hodně těžké :-(, tak čtěte jenom po částech: 2 -3 řádky, odpočinek ( udělej si třeba dřepy, namaluj obrázek) a pokračuj. Agáta ¨str. 40, Písanka není, do sešitu napiš slova : život, župan, požár, ježek, židle, nůžky, tužky, růžky.

Prvouka Oskar : opakuj si členy zvířecích rodinek, učebnice online Oskar str. 52,53 shrnutí učiva.

Vážení rodiče, většina z Vás máte na telefonu aplikaci „WhatsApp“, byla bych moc ráda, kdybyste mně poslali 1 foto z písanky nebo ze sešitu, kam děti přepisují slova a 1 foto z matematiky, abych viděla jak si vedou, děkuji moc za spolupráci a přeji sluníčkové dny a ať nám to do května rychle uteče,AW