1.A – Učivo na 14.-.17.4.

Všechny Vás moc pozdravuji – děti i rodiče,

doufám, že i tyto trochu jiné Velikonoce jste prožili v klidu a pohodě, odpočinuli jste si, užili si jarní sluníčko a načerpali nové síly do dalších dnů. A teď se zase vrátíme k našim školním povinnostem.

14.4.   Úterý

Dnešní den bychom ve škole strávili asi vyprávěním a povídáním, takže ze Slabikáře si zopakujte čtení článku cv.2/str.93 a čtení slov s písmenkem „f“. Pokud jste něco nestačili, tak dodělejte, prosím a trénujte čtení. Někteří šikulkové ( David, Barča, Dominik) už začali číst knihy , jak mi postupně sdělovaly maminky, tak to mám velikou radost a je mi líto, že nemohu být při tom.

Písanka – dokončit str. 31. Dnes psaní slov nebude, měli jste psací úkol přes Velikonoce, tak doufám, že s pomocí maminek – tatínků krásně píšete. Pokud by děti měly problém s přepisy slov (z tiskacího na psací písmo), klidně jim slovo napište psace, ať ho do sešitu opíší podle Vaší předlohy.

Matematika – mám radost, že jsem Vám mohla doručit 3.díl Matýskovy matematiky, s maminkami jsem se domlouvala, ať postupně doděláváte strany, které jsme dělali na internetu, to je str.1-15. Vím, že matematiku máte rádi a většina z vás umí pracovat samostatně. Malý Matýsek je pro skutečné milovníky matematiky 🙂 a pokud vás práce baví, tak do str.9 !

15.4. Středa

Slabikář : str. 94, 95. Nauč se písmenko G -g, také básničku, trénuj čtení slov cv.1/ str. 95 a doplň ostatní cvičení.

Písanka : str. 32 + 33, nauč se nové písmenko – psací b.

Matematika : str. 16 + 17, pro šikovné počtáře malý Matýsek str.10.

16.4. Čtvrtek

Slabikář :str.96

Písanka : str. 34 + 35

Matematika: str. 18 + 19, malý Matýsek úkol na víkend pro všechny str. 11.

17.4. Pátek

Slabikář : str. 97 , prosím, hlavně čtěte i opakovaně cv. 2, kdyby to dětem dělalo potíže. Víkendové čtení – malá Agáta str. 34 – 37, šikovní čtenáři čtou už  knihy, třeba i s pomocí !

Písanka dnes není, přepište s pomocí maminky – tatínka do sešitu tato slova : bere, bolí, boty       bába, bije, býk     buben, bude, boby (3 slova na 1 řádek)

Víkendové psaní – přepiš do sešitu slova : zebra, kobra          bedna, bedla             bunda, banka        brána, brada  (2 slova na 1 řádek)

Ať se Vám práce daří, moc na všechny vzpomínám a přeji stále to samé – PEVNÉ ZDRAVÍ.        S pozdravem  AW

PS. Angličtina a Oskar budou příští týden.