7.H – čeština 7.4.-8.4.2020

Ahoj kluci, máme za sebou 1.zkušební týden, kdy mi posíláte úkoly na mail. Většinu z vás musím pochválit, poprali jste se s tím statečně a mnohdy velmi dobře. Dokonce někteří lépe a rychleji, než když mi odevzdáváte úkoly ve škole :).

Musíme vychytat pár drobností, abychom se v tom obě strany lépe orientovaly.

KAŽDÝ DEN SE VEČER PODÍVATE NA  VÁŠ MAIL,KTERÝ JSTE MI POSLALI, JESTLI TAM NĚCO ODE MĚ NEMÁTE, NEBUDU VÁM PSÁT PŘES VAŠE RODIČE A OBTĚŽOVAT JE.

  1. První předpoklad správně udělaného úkolu a správně termínově odeslaného úkolu je – pořádně si přečíst zadání a číst až do konce!
  2. Ke každému úkolu vám píšu, kdy mi ho máte poslat, takže ho nechci ani dřív – ani později. Na každý mail reaguji, opravuji vám chyby, posílám řešení ,a to se fakt nedá, když mi to každý pošlete, kdy se vám chce.
  3. Pokud má úkol 2 části – viz AZ kvíz, tak uděláte obě části a teprve pak pošlete. Eviduju si hotové práce a po těch částech bych se z toho zbláznila, takže vždycky celý úkol.
  4. A poslední věc: vždycky mi do předmětu (řádek pod adresou) napíšete název úkolu ( např. tento týden – Faust, AZ řešení, AZ vlastní tvorba…). Já vám naopak do předmětu vždy píšu splněno a všichni hned víme, čeho se to týká.

Pokud budeme toto dodržovat, bude se nám lépe spolupracovat.

Přeji vám všem hezké Velikonoce, i když budou jiné než obvykle.   IM

A teď úkoly na příští týden – tentokrát jen pondělí až středa – pro nás úterý + středa, v pondělí se nemáme –  ( čt,pá máte prázdniny, to vám nedávám úkoly ani při běžné výuce).

Tento týden si dáme jen mluvnici, budete psát do sešitů.

Úterý 7.4.2020

ML 1: ČJ 3.díl  – souhrnné opakování přídavných jmen ( do sešitu)

str. 12/ cv.1

Tabulku předělej do sešitu a urči tato PŘJ: v londýnské zahradě, žirafího mláděte, oční choroby, správné zacházení, jedovatou mambou – nezapomeň, že se musíš podívat zpět do věty a určovat např.pád podle toho!

str.12/cv.2 – doplňovačka

přepiš a doplň

str.13/ cv.5

vystupňuj: 7 přídavných jmen z tohoto cvičení

zadání             2.stupeň                      3.stupeň

jemný              jemnější                      nejjemnější

 

PS: vymysli dlouhou větu nebo souvětí a snaž se zde použít co nejvíce přídavných jmen.

Středa 8.4.2020

ML2: ČJ 3.díl – souhrnné opakování zájmen (do sešitu)

str. 14/cv.2  předělej tabulku do sešitu a urči tato zájmena

u nich, vidím ho, o takových lidech, před vámi, k našim dveřím, staral se o své potomky, o jakých věcech mluvíš, někomu to řekni, nabyl to žádný z nich

str. 14-15/ cv.4a (opiš, doplň – stačí jedna možnost)

str.15/cv. 6 (opiš, doplň – pozor na délku i/í)

str.15/cv. 7 (opiš a doplň)

 

PS: vymysli větu nebo souvětí a snaž se použít  co nejvíce zájmen.