3.H úkoly 6.4.- 8.4.

Dobrý den, všechny Vás moc pozdravuji, doufám, že Vás nic netrápí a i v této náročné době všechno zvládáte. Příští týden bychom měli mít velikonoční prázdniny, tak bude úkolů méně, v dalším týdnu budeme začínat od úterka.

Ma – Procvičovali jsme slovní úlohy a ještě u nich zůstaneme. 3. díl matematiky začneme po Velikonocích. I nadále platí opakování násobení a dělení.

Písemně: str. 50 cv. 9 ( nejdříve vypočítej kolik kuřátek se vylíhlo)

str. 50 cv. 10 – opakuj písemné sčítání a odčítání

str. 50 cv. 11 – pozor o něco méně – odčítáme , několikrát méně – dělíme

( úlohy v tabulce si udělej ústně)

str. 51 cv. 16 a,b ( pozorně si přečti- napiš příklad a odpověď)

str. 51 cv.17 ( pozor na slovíčko  ,, po“ – uvědom si kolik dívek bylo v jedné skupině a kolik chlapců bylo v jedné skupině). Ostatní úkoly si můžeš projít ústně.

Podívej se také na : www. matyskova- matematika.cz  Najdete si 3. ročník, 8. díl. I když s touto učebnicí nepracujeme jsou tam zajímavé úlohy i s vysvětlením.

ČJ- Vyjmenovaná slova si procvičujte v sešitě Pravopisné pětiminutovky- str.40,41.Připomínám na konci sešitu máte kontrolu.

Přídavná jména– str.89( žlutý rámeček) , pozorně si přečti, už jsme trochu dělali, tak to snad nebude těžké. Cvičení 1 a,b – ústně, zkus se ptát otázkami podle vzoru.

Písemně: str.89 cv. 3

str. 89 cv. 5 a,b

Zájmena vynecháme a jdeme na číslovky. Opět si pozorně přečti žlutý rámeček na straně 90 a písemně udělej cv. 1, vypiš číslovky

Strana 84 – přečti si vyprávění Velikonoce a napiš alespoň 3 věty, cv.2 c

Připomínám hezké procvičování najdeš na skolakov.eu/cesky-jazyk-3.trida

ČSRozdělení živočichů podle druhu potravy- učebnice str. 56 – býložravci, masožravci, všežravci- pozorně si přečti a prohlédni si obrázky

Pracovní sešit – str. 42 cv. 12,13,14

Můžeš se podívat na obr.www. zoopraha.cz/skoly

 

Přeji hodně zdraví a v rámci možností hezké Velikonoce. Eva Důbravová