1.A – učivo na týden od 30.3. do 3.4.

Ahoj moji prvňáčkové, dobrý den vážení rodiče,

doufám, že se Vám daří plnit DÚ a pracujete na nich průběžně, ať se úkoly nehromadí. Hlavně čtení, psaní a počítání! Rodičům děkuji za trpělivost. Současná situace nám nedává mnoho nadějí na brzké setkání, proto musíme pokračovat v učení na dálku 🙂 . Prosím maminky, zda by mohly do příštího týdne obstarat nějaký sešit, kam by děti psaly přepisy slov a matematické příklady. Bohužel se příští týden už neobejdeme bez pomoci interaktivních učebnic, doufám, že nebude pro Vás velký problém počítač – tablet a internet. Přihlaste se , prosím, na www.ucebnice-online, klikněte na“ Spustit učebnice online“, k přihlášení Vám stačí Váš mail a heslo mailu. Ke Slabikáři, k Matýskovi i k Oskarovi (Prv Člověk a jeho svět) je tam spousta hezkých cvičení, označených po stranách písmeny IC. Z Matýskovy matematiky tam budu zadávat i písemné domácí počítání. K Matematice můžete nejdříve použít Výuková videa, kde je stránka vysvětlena a komentována, pak můžete překliknout na učebnici matematiky (přihlásit se na učebnice online) , tam už jsou stránky bez komentáře a děti mohou pracovat samy bez nápovědy. Pokud nemáte jak sehnat sešit, postačí papíry, které dětem nejdříve nalinkujte. A teď k úkolům, opět jsem je zadala po dnech a daném rozvrhu.

Pondělí 30.3.

ČJ : Slabikář str. 86, 87, nauč se báseň a čti opakovaně cv.1/str. 87. Malá Agáta str. 27,28. Písanka str. 29,30.

M :Každý den si dej matematickou rozcvičku počítání +,- do 10 buď pamětně s maminkou nebo s tatínkem, nebo využij „online cvičení“ matematika pro 1.třídu, doporučuji kapitoly 17     –    30.Matýskova matematika – výukové video 3.díl str.6. Potom přejdi na učebnici, znovu si projdi jednotlivá cvičení. DÚ do sešitu nebo na papír cv.3/str. 4   a   cv. 4/str.5.        Výukové video můžeš přeskočit, pokud všemu rozumíš.

Úterý  31.3.

ČJ : Slabikář str. 88, hlavně pořádně trénuj cv.1/ str,88. Agáta str.29, hlavně cv. 3/str.29. Písanka dnes není, připrav si sešit nebo papír s linkami a přepiš tato slova:

cípy, copy, cucá, cáká, celer, zajíc, cena, ruce, pec, noc, moc, hop.  Je to psaní ve škole i DÚ 🙂 .

M : Matematická rozcvička. Matýskova matematika – str. 7,8. Můžeš začít výukovým videem a potom učebnicí (PS). DÚ do sešitu – papír : opiš a vypočítej cv. 4/ str.7.

Prv Oskar: www.ucebnice- online, str. 45,46. Zopakuj si roční období : jaro, léto, podzim, zima. Jarní květiny: sněženka, bledule, podběl, petrklíč (prvosenka jarní), pampeliška, tulipán, narcis, sedmikráska, fialka, hluchavka. Obrázky květin jsou na str.48.

Středa 1.4.

ČJ:  Slabikář str. 89 – hlavně cv. 1+2/str.89. Agáta cv.1+2/ str. 30. Psaní do sešitu nebo na papír přepiš slova :

hází, houpá, holí, hýká, nese, melou, auto, osel, louka, koule, pouta, meloun

M: Matematická rozcvička. Učebnice(PS) str. 9,10. Opět můžeš začít výukovým videem, potom učebnicí. Písemný DÚ do sešitu nebo na papír cv. 1,3/ str.10

AJ: Happy house. Pro tyto stránky je lepší Internet Explorer, tam zadejte „podpora Happy house“ objeví se odkaz Happy house Oxford. Klik na 1. část. Stále lekce 5 Birthday.

Jsou tam hry (Games), obrázkový slovník (Picture dictionary) příběhy – poslech(stories). Děti mohou opakovat předešlé lekce.

Čtvrtek  2.4.

ČJ: Slabikář str. 90 , nauč se báseň. Agáta str. 31,32. Písanka str. 31. Do náhradního sešitu nebo na papír přepiš slova:

šije, plete, motá, cáká, koupe, leze, hraje, hledá, houká

M:  Matematická rozcvička. Matematika (PS) str. 11 + 12. Opět se můžeš nejdříve podívat na výukové video, pak na učebnici. DÚ do sešitu nebo na papír cv.1+2/str.11,  cv.2/ str.12.

Pátek  3.4.

ČJ:  Slabikář str. 91, hlavně cv.1 – čtení slov. Agáta cv.3/str. 26 opakuj a cv. 3/str. 29, str. 30 celá. Psaní si rozděl na 2 části, druhá je na víkend. Přepiš do cvič. sešitu nebo na papír:

vrána, kráva, husa, škola, tráva, dárek, párek, pórek, pero,                     korále, kytara, šašek, šípek, svátek, mašle

Prv – Oskar : www.ucebnice – online  str, 47,48, opakujeme roční období, jarní květiny poznávej podle obrázků, na zdravotní vycházce. Hluchavku nemusíš. Semínka  – sazeničky, setí a sázení necháme na příští týden, ze str. 47 vynech cv.3. Můžeš namalovat nějaký obrázek s jarní tematikou 🙂 .

Přepisy slov a DÚ z M označte, prosím, datem v sešitě, ať je to přehledné, pokud by byly nějaké dotazy či nesrovnalosti klidně zavolejte, napište. Ti, kdo mají na mobilu WhatsApp, vytvořila jsem skupinu pro hromadné info, jinak přidávám ještě mail a.walzova@gmail.com   .

Přeji Vám všem hlavně zdraví a pohodu , to všechno zvládneme!   Držím palce, AW