AJ 3.H – Fričová 23.3 – 27.3. 2020

AJ  3.H – Fričová

23.3. – 27.3. 2020

– Tento týden se zaměříme na naučení gramatiky.

Žáci se naučí gramatiku s důrazem na správnou výslovnost a psanou formu.

Měli se zaměřit zejména na  slovní zásobu lekce 19+20, OSOBNÍ ZÁJMENA, ČASOVÁNÍ SLOVESA BÝT, SLOVESO  HAVE. A dále umět napsat 5 vět o svém oblíbeném nebo vlastním zvířeti. (Vše rozepsáno na dny v týdnu).

Znát jak správnou výslovnost, tak správnou písemnou formu slovíček a frází.

V pracovním sešitě na konci mají žáci CD – obsahuje texty z  učebnice + písničky (nemusí nutně poslouchat – pouze pokud mají možnost a zájem si pustit…)

 

Prosím  3.H. o toto učivo:

PO – lekce 19 +20:  slovní zásoba + gramatika opakování- s důrazem na OSOBNÍ ZÁJMENA opakování – naučit se. (Zdroj – Dělali jsme v učebnici na straně 80, dále v pracovním sešitě na str. 87,88. mají i v sešitě)

 

ČT – lekce 20 : Časování slovesa BÝT  – Zdroj :učebnice str. 84/9, v pracovním sešitě bylo na str. 90  ať si zopakují, a naučí se.

 

– lekce 20: Zopakovat si sloveso HAVE a naučit se: Zdroj: učebnice str. 82;

 Dále :   Žáci si vyberou jedno zvíře, které mají rádi, nebo ho mají doma a umí ho          popsat.

Do školního sešitu toto zvíře nakreslí.  Napíší anglicky o jaké zvíře se jedná a napíší o  něm anglicky 5 vět, které si vymyslí… mohou vycházet z těchto vět:

Například: Já jsem Jana. Já mám psa. On je černý. Můj pes je malý. Mám ráda psy.

Další příklad vět: učebnice str. 84/Vyprávění Boba a Helenky. (Děti píší pouze své věty. Z učebnice a pracovního sešitu  nemusí nic opisovat, slouží  pouze jako vzor, až budou psát své věty).

,

Děkuji Fričová